L'acusat de matar la seva exnòvia de 14 anys a Tàrrega reconeix que la va apunyalar

La Fiscalia i l'acusació particular demanen la pena màxima, 25 anys de presó

1
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

El judici contra el noi de 18 anys que va matar presumptament l'octubre del 2013 la seva nòvia, de 14, a Tàrrega, ha començat aquest matí a l'Audiència de Lleida. Cinc homes i quatre dones formen el jurat popular d'aquest cas que va commocionar l'opinió pública ja que la nena es va convertir en la víctima de violència masclista més jove d'Espanya.

L'acusat, José Michel de los A. R., ha reconegut que va apunyalar la seva exparella però que no sap ni com ni per què ho va fer. El noi ha declarat que aquella tarda del 7 d'octubre del 2013 es va dirigir al domicili de la noia, Alba Martí, amb la intenció de reprendre la seva relació sentimental. Mentre estaven parlant, ha assegurat, va agafar un ganivet de dins d'un armari i no va parar d'apunyalar-la fins que la va matar. L'acusat ha al·legat que estava “fora de control”. “No era jo. Després em vaig quedar en blanc. No sé què va passar”, ha dit.

Notícies relacionades

Per aquests fets, la Fiscalia i l'acusació particular demanen la pena màxima, 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb els agreujants de traïdoria i acarnissament ja que en el seu escrit recull que la menor va rebre un total de 23 punyalades amb un ganivet de pesca submarina d'11,5 centímetres. En canvi, la defensa considera que és un homicidi i rebaixa la petició de presó fins als vuit anys.

Durant l'interrogatori, l'acusat, que és a la presó de manera provisional, no ha aixecat la vista de terra i tampoc ha volgut mirar l'arma del crim. Està previst que la vista oral s'allargui durant tota la setmana.

Temes:

Tàrrega