Delort nega que "existeixi o hagi existit" cap informe que avali la tesi que un test va ferir el guàrdia urbà el 4-F

El gerent de la Guàrdia Urbana assegura que l'exalcalde Joan Clos "es va equivocar" al parlar d'aquesta tesi

El responsable municipal nega que en la policia de Barcelona hi hagi cap problema de violència

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / BARCELONA

El gerent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Joan Delortha negat avui l'existència de cap informe oficial que fes referència als fets del 4 de febrer del 2006 recollint la tesi que el guàrdia urbà Juan José Salas va ser ferit amb un test que va caure des de l'interior de l'edifici ocupat. En una conversa amb aquest diari, Delort ha assegurat que aquest document "ni existeix, ni ha existit mai, perquè tots els documents oficials sobre aquest incident fan referència a una pedra llançada des del carrer". En relació amb les primeres declaracions de qui era alcalde de Barcelona en aquell moment, Joan Clos, que vuit hores després del fet ho va atribuir al llançament d'un test, i gairebé un any i mig després, va tornar a avalar la hipòtesi del test, Delort ha reconegut que Clos "es va precipitar" en aquell moment.

Notícies relacionades

El responsable de la Guàrdia Urbana ha recordat que el mateix dia dels fets, a les nou del matí, tres hores després de l'inici dels incidents al carrer de Sant Pere més Baix, la Guàrdia Urbana va redactar la primera minuta dels altercats. "En aquell informe, l'instructor ja parla d'una pedra d'una mida d'entre cinc i vuit centímetres que un individu identificat com a Rodrigo Lanza tira contra el guàrdia urbà, a uns cinc metres de distància".

Delort ha reconegut l'impacte provocat per l'emissió dissabte passat del documental 'Ciutat morta', i ha instat que "tots aquells que saben de l'existència d'un testimoni amb informació que assegura que podria ser clau en el cas" que vagin a la Fiscalia del Tribunal Suprem i l'aportin de manera formal. El gerent de la Guàrdia Urbana ha negat que en la policia municipal hi hagi cap mena de violència i ha recordat que els casos que es denuncien, "s'investiguen" amb "total celeritat". "A la Guàrdia Urbana no tenim res a amagar, perquè som els primers interessats a aclarir tot tipus de conducta".

Temes:

Ciutat Morta CiU