Detingudes 17 persones per disturbis a Burgos després d'una manifestació veïnal

La protesta contra les obres d'un aparcament subterrani acaba amb grans destrosses de mobiliari urbà

La protesta al barri de Gamonal, a Burgos, s’acaba amb 17 detingudes i grans destrosses. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Almenys 17 persones, entre les quals hi ha un menor d'edat, han estat detingudes pels disturbis que hi ha hagut aquesta matinada al barri de Gamonal de la ciutat de Burgos, després d'una manifestació contra la reconversió del carrer Vitoria en un bulevard.

A més, sis policies han quedat ferits i han estat atesos per personal sanitari després de la manifestació, que ha acabat amb càrregues policials durant diverses hores, segons una informació de 'Diario de Burgos'.

La manifestació va començar divendres cap a les cinc de la tarda, amb una concentració d'unes 200 persones, a la confluència dels carrers Vitoria i San Bruno, al costat del lloc on han començat les obres per construir un aparcament subterrani.

Paralitzar el trànsit

Amb el pas de les hores, el nombre de manifestants ha anat augmentant i la concentració s'ha dividit per zones fins a paralitzar el trànsit rodat no només als voltants de San Bruno, sinó també a la barriada Juan XXIII i a la cruïlla del carrer Vitoria amb la carretera de Logronyo, i això ha impedit el servei normal dels autobusos urbans i ha comportat la prohibició de la circulació pels principals carrers del barri de Gamonal.

Cap a les deu de la nit, un reduït grup de manifestants han llançat pedres i altres objectes contra un vehicle policial que circulava per la glorieta de Logronyo, i això ha provocat la intervenció dels agents de la Policia Nacional, que fins aquell moment estaven repartits per diferents zones del carrer Vitoria.

Càrregues policials

A partir d'aquest moment, han començat les càrregues policials, que han durat diverses hores no només pel carrer Vitoria, sinó també per llocs dels voltants, com la zona de Lavaderos i la barriada Juan XXIII, i alguns manifestants han començat a destrossar el mobiliari urbà.

Notícies relacionades

Després de tirar a terra les tanques perimetrals de les obres, els manifestants han destrossat fanals, marquesines d'autobusos i cabines telefòniques, han cremat una vintena de contenidors i també han trencat els vidres de diverses entitats bancàries del carrer Vitoria. En concret, els de sucursals de BBVA i CajaCírculo.

Durant el temps que han durat les càrregues policials, nombrosos veïns s'han sumat a la protesta amb una cassolada i crits de 'No al bulevard', fins que, cap a la una de la matinada, s'han dissolt els actes vandàlics.