Un total de 23 detinguts i 12 ferits en la segona nit de disturbis a Burgos

El barri de Gamonal es va convertir a l'escenari de diversos actes vandàlics protagonitzat per un grup reduït

Condemnen la violència dels altercats però denuncien la inoportunitat del projecte. / periodico

Condemnen la violència dels altercats però denuncien la inoportunitat del projecte.
Els manifestants protesten per la construcció d’un bulevard en un dels carrers de la ciutat.
23 detinguts després de la segona nit de disturbis a Burgos.

/

1
Es llegeix en minuts

Almenys 23 detinguts --entre ells vuit menors-- i dotze ferits és el balanç de la segona nit de disturbis que s'ha registrat al barri de Gamonal de la capital burgalesa, després d'una jornada de concentracions i manifestacions. Els dotze ferits, tots de caràcter lleu, són vuit manifestants, tres agents de policia i un bomber, segons informació publicada pel 'Diario de Burgos'.

La jornada va estar marcada per la participació de més d'un miler de persones en una manifestació per demanar l'alliberament dels 17 detinguts en la primera jornada de disturbis.

Després de la manifestació, que va tornar als voltants del carrer Vitoria, al costat del lloc on s'ha començat a construir el bulevard, es van registrar alguns actes vandàlics puntuals protagonitzats per un reduït grup de persones que van llançar escombraries i van tirar a terra part de les tanques perimetrals de les obres.

ACTES VANDÀLICS

A partir de les deu de la nit, es van registrar els primers actes vandàlics al carrer Vitoria protagonitzats per un grup de persones amb passamuntanyes i bufandes que van començar a bolcar i cremar contenidors.

Notícies relacionades

En aquesta segona nit d'aldarulls, el cordó policial d'antiavalots es va ampliar, i això va propiciar que els manifestants també cometessin actes violents en altres llocs, com als voltants de l'antic Ajuntament de Gamonal, la Casa de Cultura del barri i la barriada de Juan XXIII.

Les càrregues policials i els actes violents van durar diverses hores, i van causar importants destrosses en el mobiliari urbà i aparadors d'entitats bancàries. A més, es van cremar més de 30 contenidors i es van fer nombroses pintades en façanes, portals i establiments comercials.