REBUIG VEÏNAL A UN PROJECTE URBANÍSTIC

Burgos paralitza les obres del Gamonal per una concentració de veïns

Danyats contenidors i una oficina bancària en la tercera nit d'incidents

La pressió veïnal impedeix reprendre les obres al barri burgalès de Gamonal. / / EFE

La pressió veïnal impedeix reprendre les obres al barri burgalès de Gamonal.
Veïns del barri de Gamonal, a la manifestació d’aquest diumenge.

/

1
Es llegeix en minuts

Més d'un centenar de veïns del barri del Gamonal, a Burgos, ocupen des d'abans de les set del matí una zona del carrer Vitoria, on es realitzen les obres de remodelació projectades per l'ajuntament i que aquest dilluns no s'han reprès.

Les obres, origen d'incidents violents des de divendres passat, no s'han reprès aquest matí malgrat que l'alcalde de la ciutat va anunciar que aquest dilluns continuarien els treballs i que la maquinària estava preparada.

Més d'un centenar de persones que s'oposen a la conversió en bulevard d'un tram del carrer Vitoria, al seu pas pel barri de Gamonal, han ocupat des de poc abans de les set del matí un tram de la zona d'obres on les tanques perimetrals van ser arrencades diumenge a la nit pels manifestants i que no han estat reposades fins al moment.

Concentració

A més dels veïns que s'oposen a les obres i de curiosos, des de primera hora del matí hi ha en el lloc més d'una desena de furgons del Cos Nacional de Policia amb efectius antiavalots que no s'han arribat a desplegar ni han intentat impedir la concentració de ciutadans.

Els incidents durant el cap de setmana s'han saldat amb 40 detinguts, molts d'ells menors, i a prop d'una vintena de persones ferides, entre elles 12 policies. Aquest dilluns segueixen detingudes 13 persones que van ser arrestades dissabte, un cop la titular del jutjat número tres de Burgos ha decretat la pròrroga de la detenció i ha sol·licitat a la Policia Nacional que concreti les imputacions que se'ls fan.

Notícies relacionades

La manifestació celebrada aquest diumenge al vespre al barri de Gamonal de Burgos es va acabar amb una calma aparent i sense càrrega policial --al contrari que en les dues anteriors jornades--, però amb contenidors, una sucursal bancària i bancs destrossats. La situació de tensió s'ha prolongat aquest dilluns al matí amb la concentració d'unes 200 persones per impedir la represa de les obres del bulevard del carrer Vitoria, projecte que els veïns rebutgen perquè el considen innecessari en temps de crisi.

El regidor socialista Antonio Fernández Santos ha exigit, a través del seu perfil a la xarxa social Twitter, la dimissió de l'alcalde de la ciutat, Javier Lacalle, a qui ha considerat un "destorb".