Tribunals

Absolt de violar la seva cambrera al no acreditar-se que estava èbria

La sentència posa en dubte la credibilitat del testimoni de la víctima

Absolt de violar la seva cambrera al no acreditar-se que estava èbria
2
Es llegeix en minuts

La secció cinquena de l’Audiència Provincial de València ha absolt un alacantí de 33 anys, amo d’un bar a València, d’haver agredit sexualment una cambrera del seu local, aprofitant l’estat d’embriaguesa d’ellaa, el febrer del 2019, segons informa el diari Levante. La sentència considera que no hi ha prou proves per enervar el principi de presumpció d’innocència malgrat el testimoni incriminatori de la víctima i l’encreuament de missatges de Whatsapp entre tots dos on ella li demana explicacions al seu cap, ja que no recorda res del que havia passat, i ell mira de tranquil·litzar-la dient-li que «no es va córrer».

Tot i que aquests missatges podrien entendre’s com un reconeixement parcial que van mantenir relacions sexuals després d’haver estat bevent alcohol, l’acusat va negar al judici haver tingut sexe amb la seva cambrera aquella nit i argumenta que amb prou feines es van donar uns petons i carícies perquè «cap dels dos estava en condicions de res més».

El Ministeri Fiscal sol·licitava per a l’acusat, defensat pel lletrat Noel Juan Pont, una pena de sis anys de presó per abusos sexuals amb accés carnal. La nit del 9 de febrer del 2019 després de tancar el bar la víctima i el seu cap van acudir a un altre establiment on uns amics d’ell estaven celebrant una festa.

Molt alcohol

Segons la versió de la denunciant, va beure molt i després de la segona ronda el següent que recorda és despertar-se despullada al llit. La sentència aclareix que després que l’acompanyés al seu domicili, «a instàncies d’ella», perquè ja no es trobava bé, la dona es va adonar que no tenia claus i no podia entrar a casa.

Notícies relacionades

De fet, una patrulla de la Policia Local es va oferir a ajudar-la, però ella s’hi va negar. Així que va telefonar al seu cap i mitja hora després d’haver-la deixat va tornar i tots dos van entrar a través de la finestra. Així, els magistrats no han considerat provat que una vegada a dins el processat «s’hagués aprofitat de l’estat d’embriaguesa d’ella, per despullar-la, portar-la al llit, i penetrar-la vaginalment».

Respecte a la prova irrefutable de les restes biològiques de l’acusat trobades a la vagina de la víctima, aquesta queda desvirtuada segons la resolució al ser possible que el semen hagués estat allà des de l’última vegada que van tenir relacions uns dies abans, fet que va esgrimir el processat i en el qual la víctima va entrar en contradiccions.