maltractament animal

Investigat un veí d’Olot per donar cops de puny i puntades de peu al seu gos

  • L’animal va poder fugir fa pocs dies, una protectora el va recuperar i el va tornar al propietari desconeixent que el maltractava

  • Els responsables de l’entitat comarcal han rebut centenars de missatges i insults de ciutadans

  • Els Mossos d’Esquadra han obert diligències per mirar d’aclarir els fets i veure què passa amb la custòdia del Samoiede

Investigat un veí d’Olot per donar cops de puny i puntades de peu al seu gos
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El vídeo va ser captat per un veí. Mostra un home d’Olot colpejant el seu gos, un Samoiede de color blanc, al pati del domicili. El tira enlaire, li clava puntades de peu i cops de puny. Les imatges, doloroses, s’han propagat per les xarxes socials i els Mossos d’Esquadra han obert diligències per investigar els fets. La Unitat d’Investigació de la capital de la Garrotxa porta un cas que ha tingut, a més, una derivada imprevista, que ha recaigut sobre Terra Viva, la protectora de la comarca.

Notícies relacionades

El gos es va escapar recentment del domicili en què rebia les pallisses. El va trobar un veí de la localitat, que el va entregar a Terra Viva. La protectora el va recollir, va comprovar que tenia xip i el va tornar al propietari ignorant que el maltractava. Quan a les xarxes socials s’ha difós que la protectora havia tornat el gos a l’amo que li pegava, part de la ira que han provocat les imatges s’han adreçat contra Terra Viva. «Hem rebut centenars de correus i de missatges que ens demanen explicacions i que ens insulten», explica una treballadora, completament desbordada davant la turba digital que els ha atacat per fer la seva tasca.

«No teníem ni idea que l’amo el tractava així», assegura. «Al veure el vídeo, vam contactar amb el Consell Comarcal –organització de la qual depèn Terra Viva– i amb els Mossos d’Esquadra per veure què podíem fer. També amb entitats animalistes. Confiem que la part positiva d’aquest enrenou sigui més consciència social cap als animals», es consola de forma constructiva en declaracions a aquest diari.