Veïns en blanc

Tres lladres arrestats després d’una persecució per terrats de Barcelona

  • Els assaltants van fugir saltant d’un terrat a un altre malgrat la foscor i el fred

  • Als agents els va tocar despertar diverses famílies per poder arribar a les teulades d’edificis de tota l’illa

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori en un domicili del barri de la Trinitat Vella de Barcelona que ha acabat aquesta nit en una perillosa persecució per les teulades del carrer de Via Barcino. Tres dels implicats en l’assalt a l’immoble han sigut arrestats en un dispositiu conjunt entre la policia catalana i la Guàrdia Urbana activat per impedir que fugissin. No han sigut pocs els veïns que s’han despertat preguntant-se si hi havia persones corrent pel terrat de la seva finca. N’hi havia.

L’avís va entrar a les dues de la matinada. Una veïna va sentir cops al domicili contigu. Conscient que no hi havia ningú en aquest pis, va trucar al 112. El soroll el causaven tres lladres que havien aconseguit accedir a la vivenda, desconnectar-ne l’alarma i tancar un gos en una de les habitacions per registrar el pis sense l’empipament dels lladrucs. Però van ser sorpresos per l’arribada de les patrulles que van atendre la trucada de la dona i van comprendre que ja era tard per fugir per la porta principal. Van optar per l’oposat: escapar per la teulada. L’edifici pertany a una illa gegant de forma triangular que els va permetre saltar d’un terrat a l’altre. Malgrat la foscor. I el fred.

La recerca

Notícies relacionades

Segons després, els primers agents van entrar al domicili i van observar que tot estava regirat. També van comprovar que els autors de l’assalt havien fugit i van deduir que només podien haver-ho fet pel terrat. Per emissora, patrulles dels Mossos i de la Urbana es van repartir per portals de diferents blocs per mirar de cobrir el perímetre de l’illa. Malgrat les altes hores de la matinada, va tocar trucar a l’intèrfon, treure els veïns del llit i preguntar si podien obrir i si tenien claus per pujar al terrat. A poc a poc, els uniformats van arribar a les teulades. I van començar a posar setge als lladres saltant d’una terrassa a l’altra, entre antenes i botiguers. Un d’ells va ser atrapat al cap de pocs minuts. Va ser més difícil trobar els altres dos, que s’havien amagat, i van ser finalment localitzats per dos agents municipals, a gairebé 100 metres de la finca inicial.

Els sospitosos són tres homes de 38, 43 i 44 anys, i de nacionalitat espanyola –un– i marroquina –dos–. Almenys un té antecedents policials que el vinculen amb grups criminals. Durant l’escorcoll van aparèixer tornavisos doblegats –per forçar panys– i guants del Decathlon –per no deixar-hi empremtes dactilars–. Tots tres s’havien desplaçat en dos cotxes: un Renault i un Hyundai, tots dos amb matrícula de Madrid.