EN UN PARC NATURAL GALLEC

Un mort i un ferit a l'estavellar-se un hidroavió antiincendis a Ourense

L'aparell, contractat per Portugal, pertany a una empresa de Salamanca

zentauroepp54409710 08 08 2020 hidroavi n accid entado en ourense200808132018

zentauroepp54409710 08 08 2020 hidroavi n accid entado en ourense200808132018

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels tripulants de l’avió portuguès del dispositiu contraincendis d’aquest país accidentat aquest dissabte quan participava en l’extinció d’un incendi forestal transfronterer al Parc del Gerês-Xurês ha mort.

L’altre tripulant de l’aeronau, ferit de gravetat, ha sigut traslladat amb diversos politraumatismes a un hospital portuguès, ha informat la Xunta de Galícia. 

«Tristament, un dels tripulants de l’hidroavió ha mort a causa de l’accident. Una desgràcia. S’està traslladant l’altra persona a un hospital portuguès», ha escrit a les xarxes socials el ‘conselleiro’ de Medi Rural del Govern gallec, José González. 

Al lloc del sinistre s’ha desplaçat un helicòpter medicalitzat de la Xunta. Fonts de Protecció Civil de Portugal han confirmat a Efe que el sinistre ha tingut lloc en una zona muntanyosa del Parc Natural Baixa Limia-Serra do Gerês-Xurés, on efectius de Portugal i Espanya combaten un incendi que va començar la matinada passada i que afecta territori dels dos països.

Notícies relacionades

En un vídeo difós a través de les xarxes socials per l’associació de bombers Brif de Laza es pot veure l’avió estrellat, un avió amfibi Canadair i membres d’aquest cos, pertanyent al dispositiu espanyol, treballant a la zona de l’accident.

Segons apunta la Delegació del Govern a Galícia, l’avió sinistrat és un CL-215 de pistó de l’empresa civil Babcock, amb seu a Matacà (Salamanca). El Govern de Portugal té llogats tres d’aquests aparells, que són operats per Proteção Civil, dos en actiu i un en reserva a l’aeroport de Castelo Branco, al centre del país lusità.