Un veí de La Línea

Mor un home en una persecució policial en aigües de Gibraltar

Fonts properes a la investigació indiquen que el mort viatjava en una embarcació dedicada al contraban de tabac

zentauroepp37918197 files  this file photo taken on march 17  2016 shows the roc170407115756

zentauroepp37918197 files this file photo taken on march 17 2016 shows the roc170407115756 / JORGE GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Un home ha mort durant una persecució policial al costat de Gibraltar en què s’han vist involucrades una embarcació en què viatjava el mort, de nacionalitat espanyola, i una altra del Servei de Duanes del Penyal, que duia a terme una operació contra el contraban de tabac.

La víctima mortal és un veí de La Línea de la Concepción (Cadis) de 42 anys, segons han indicat a Efe fonts pròximes a la investigació.

La Policia Reial de Gibraltar ha obert una investigació sobre aquest incident que s’ha produït durant aquesta matinada al mar, al costat est del Penyal, quan la patrullera gibraltarenya va emprendre una persecució de diverses llanxes sospitoses de portar tabac de contraban.

En la persecució, segons fonts pròximes a la investigació, la patrullera gibraltarenya va col·lidir amb una de les llanxes, fet que va provocar ferides mortals al seu tripulant, i el cadàver del qual ha sigut conduït a Gibraltar.

Protestes i enfrontaments amb la Policia

Les mateixes fonts no han pogut precisar si després de l’incident van ser detinguts altres companys del mort.

Aquest succés ha provocat que centenars de persones hagin protagonitzat incidents amb amenaces i llançament d’objectes contra agents policials a La Línea de la Concepción, al barri de San Bernardo i a la frontera amb Gibraltar, segons fonts dels Cossos de Seguretat.

Entorn de la una de la matinada, la Policia Nacional va localitzar al barri de San Bernardo de la Línea de la Concepción un grup de persones que intentaven treure una embarcació de l’aigua i que després van aconseguir fugir.

Notícies relacionades

«Era previsible. El que no és normal és que un accident així hagi trigat tant a passar», lamenta Raúl Zambrana, representant de l’Associació Espanyola de la Guàrdia Civil (AEGC) a la zona.

L’agent explica que «diàriament» les llanxes que es dediquen al contraban de tabac naveguen sense llums i a gran velocitat per traslladar la mercaderia des de Gibraltar a La Línea, amb una perillositat que ha quedat palesa en l’accident ocorregut avui, que ha causat la mort de l’home.

Temes:

Cadis Gibraltar