SUCCÉS

Els Mossos denuncien un comerciant per vendre un caiman d'un metre

Els propietaris no tenien en regla tota la documentació del cocodril

Es considera un animal no autòcton i està protegit per tractats i convenis internacionals

caiman

caiman

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un comerciant de Barcelona que a la seva botiga, especialitzada en rèptils, tenia un caiman d’un metre i deu centímetres de llarg per vendre.

Avui els Mossos han informat que van localitzar l’animal dimarts passat i que els propietaris no tenien en regla tota la documentació del cocodril, conegut com a «caiman d’ulleres» (caiman crocodilus).

La policia catalana recorda que els caimans es consideren animals potencialment perillosos i que n’està prohibida la venda i possessió en captivitat.

El caiman d’ulleres, a més, es considera un animal no autòcton i està protegit per tractats i convenis internacionals.

Els agents de la unitat especialitzada en medi ambient van traslladar el caiman al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), pioner a Espanya en la recuperació de fauna salvatge d’aquestes espècies.

Notícies relacionades

Els Mossos recorden que per a la vendaanimals exòticss’ha d’entregar als particulars un document d’informació sobre les característiques de cada animal, les seves necessitats, condicions de manteniment i tractament sanitari, entre altres aspectes.

La denúncia per aquest cas l’han tramitat el Servei de Contraban i Instrastat del Departament de Duanes i Impostos Especials de Catalunya i l’Oficina de Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona.