06 d’ag 2020

Anar al contingut

SUCCÉS

Els Mossos denuncien un comerciant per vendre un caiman d'un metre

Els propietaris no tenien en regla tota la documentació del cocodril

Es considera un animal no autòcton i està protegit per tractats i convenis internacionals

El Periódico

Els Mossos denuncien un comerciant per vendre un caiman d'un metre

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un comerciant de Barcelona que a la seva botiga, especialitzada en rèptils, tenia un caiman d’un metre i deu centímetres de llarg per vendre.

Avui els Mossos han informat que van localitzar l’animal dimarts passat i que els propietaris no tenien en regla tota la documentació del cocodril, conegut com a «caiman d’ulleres» (caiman crocodilus).

La policia catalana recorda que els caimans es consideren animals potencialment perillosos i que n’està prohibida la venda i possessió en captivitat.

El caiman d’ulleres, a més, es considera un animal no autòcton i està protegit per tractats i convenis internacionals.

Els agents de la unitat especialitzada en medi ambient van traslladar el caiman al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), pioner a Espanya en la recuperació de fauna salvatge d’aquestes espècies.

Els Mossos recorden que per a la venda animals exòtics s’ha d’entregar als particulars un document d’informació sobre les característiques de cada animal, les seves necessitats, condicions de manteniment i tractament sanitari, entre altres aspectes.

La denúncia per aquest cas l’han tramitat el Servei de Contraban i Instrastat del Departament de Duanes i Impostos Especials de Catalunya i l’Oficina de Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona.