A MARBELLA

Alliberat (i després detingut) un danès que tenien segrestat a Màlaga

Els agents van haver d'arrestar-lo a continuació per tenir en vigor una ordre de recerca del seu país per tràfic de drogues

En el seu alliberament també va ser detingut el seu guardià, un home espanyol de 23 anys

ad310f9d-d900-4188-b82d-36ecb9f2d664-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Agents de la Policia Nacional han alliberat a Marbella (Màlaga) un ciutadà danès de 30 anys que va estar segrestats durant 10 dies en una vivenda de la localitat, si bé, alhora va haver de ser arrestat per tenir en vigor una ordre de recerca emesa pel seu país contra ell per tràfic de drogues.

La cooperació policial a escala europea, a través d’Europol, ha sigut determinant per al rescat d’aquest jove, que hauria patit maltractament físic per part dels seus segrestadors, i presentava en el moment del seu alliberament la clavícula desplaçada, fractures greus al colze dret i contusions i punxades per tot el cos.

En el seu alliberament també va ser detingut el seu guardià, la persona que el retenia a la vivenda. Un home espanyol de 23 anys, a qui es considera responsable dels delictes de lesions, segrest, tinença il·lícita d’armes i pertinença a grup criminal.

En el registre de la vivenda va ser intervingut un revòlver, 3.835 euros, una balança de precisió, una màquina envasadora i substàncies estupefaents.

Una comunicació de les autoritats de Dinamarca a la Policia Nacional, a través de les oficines nacionals d’Europol, informava del segrest d’un ciutadà danès a la localitat malaguenya de Marbella.

Pagament exprés

La informació es basava en la denúncia dels pares del segrestat després que aquests rebessin a Dinamarca trucades d’uns desconeguts que li exigien el pagament exprés –per transferència bancària– de 165.000 euros per la vida del seu fill.

Aquests familiars fins i tot van rebre fotografies de la víctima ferida per fer-los veure que el segrest era una realitat.

Els segrestadors els van arribar a donar només sis hores per fer el dipòsit dels diners, ja que, altrament, acabarien amb la seva vida.

Aquest era el termini límit que tenien els agents per alliberar el ciutadà danès, a qui les indagacions van situar en una casa d’una urbanització de Marbella com a lloc del captiveri.

En un ampli i àgil desplegament de mitjans, amb l’autorització del Jutjat d’Instrucció número 4 de Marbella, els agents van accedir a la vivenda i a la primera planta, tancat en una habitació i ajagut en un matalàs a terra, van trobar la víctima

Notícies relacionades

En el registre de la vivenda es va intervenir un revòlver, 3.835 euros, una balança de precisió, una màquina envasadora i substàncies estupefaents.

La víctima també va resultar arrestada, al constar-li una OEDE dictada per les autoritats judicials de Dinamarca per un delicte de tràfic de drogues.