DESAPAREGUT DES DEL DIA DEL CRIM

Detingut el presumpte autor de l'assassinat masclista de la cirurgiana a Madrid

zentauroepp49489043 graf8145  madrid  19 08 2019   el alcalde de madrid  jos  lu190819234329

zentauroepp49489043 graf8145 madrid 19 08 2019 el alcalde de madrid jos lu190819234329 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha detingut al barri madrileny de CarabanchelTomás J.R. com a presumpte autor de l’assassinat de la seva parella, la cirurgiana María Pilar C.P.la cirurgiana María Pilar C.P., divendres passat a la seva casa albarri de Tetuán.

Segons han indicat fonts de la investigació, el presumpte autor, que estava desaparegut des del dia del crim, ha sigut localitzat, tot i que no han transcendit més dades de la detenció.

Les forces de seguretat buscaven aquest home des de divendres passat, després que un amic seu alertés la Policia i facilités als agents la direcció de la vivenda de la víctima, que tenia un fill menor d’edat.

María Pilar C.P., de 49 anys, que va aparèixer a la seva vivenda amb cops i ferides d’arma blanca, figurava des del novembre passat a la base de dades de VioGen, el sistema de seguiment integral dels casos de violència masclista en el qual s’avalua el risc de les dones.

Amenaces per WhatsApp

Així mateix, segons fonts policials, l’ara detingut havia sigut denunciat el mateix dia del crim per la seva exdona en un una comissaria d’Alacant per enviar amenaces a través de WhatssApp.

Notícies relacionades

Els companys de la víctima, que treballava a l’Hospital de la Princesa, s’han concentrat aquest dilluns "consternats" i amb "ràbia", al pensar "en el sofriment que ha hagut de passar abans d’acabar en mans del seu assassí". Al minut de silenci ha acudit l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, i representants de tots els grups municipals excepte Vox.

Des de començament d’any, 40 dones han sigut assassinades per les seves parelles o exparelles.