SENTÈNCIA

Un jutge de Barcelona absol l''estafador de l'amor'

La resolució no considera provat que Albert Cavallé enganyés una víctima

lainz43868336 barcelona 20 6 2018 sociedad albert cavalle ortin  conocido 181018193019

lainz43868336 barcelona 20 6 2018 sociedad albert cavalle ortin conocido 181018193019 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat Penal 27 de Barcelona ha absolt Albert Cavallé –conegut coml’'estafador de l’amor'– d’enganyar el 2017 una dona que va conèixer a través d’una aplicació de cites al no veure provat cap "engany atribuïble a l’acusat".

El jutge indica que el 2017 l’acusat i la dona van contactar i van tenir una primera cita el 15 d’abril. Van continuar quedant i ella el va convidar a la seva casa en diverses ocasions i va consentir que aquest es quedés tot sol al seu domicili en la seva absència.

Ella va assumir el pagament de "consums i compres, l’import total dels quals va ascendir a diversos milers d’euros" durant les cites i el 18 d’abril del mateix any van firmar un préstec d’ella a ell de 7.000 euros, i l’endemà la dona li va transferir 1.674 euros.

L’home li va dir que "treballava en una empresa familiar de domòtica, per la qual cosa havia de fer freqüents viatges de negocis, i va fer al·lusió al fet que el seu pare tenia una casa i un vaixell a Mallorca" i en una de les primeres cites va afirmar que s’havia deixat la documentació en una casa de la seva mare a Andorra, per la qual cosa no podia pagar ni treure diners.

El jutge, no obstant, descarta que estigui acreditat que l’abril del 2017 la dona "efectués tots o alguns dels indicats pagaments com a conseqüènciad’algun concret engany atribuïble a l’acusat" ni que ell abonés una factura telefònica de 262,76 euros i el preu d’un dispositiu electrònic de 1.188 euros utilitzant la targeta de la dona sense la seva autorització.

A més, assenyala que el 4 de març del 2019 l’acusat va ingressar al Jutjat 800 euros per a la dona i el 15 de març va ingressar 374 euros més per a ella.

Captures de pantalla de transferències

En el judici, ella va manifestar que va acceptar anar pagant i entregant petites quantitats de diners a l’acusat mentre aquest li assegurava que ja havia ordenat transferències en compensació per les despeses ensenyant-li al seu mòbil "captures de pantalla" en què es veien suposades transferències bancàries.

El magistrat, no obstant, assenyala que la declaració en el judici contrasta amb la versió de la denúncia inicial en seu policial i la declaració davant del jutjat d’instrucció: en la denúncia va dir que va conèixer l’acusat i que al cap d’un temps aquesta persona li va demanar diners perquè estava passant una "situació puntual difícil", i que ella va accedir a ajudar-lo i va anar fent-li transferències puntuals fins a arribar als 7.000 euros.

Notícies relacionades

Davant del jutge d’instrucció, va ratificar la denúncia, però va puntualitzar que dels 7.000 euros objecte del préstec firmat, 1.600 euros corresponien a una única transferència feta a l’home, i la resta a quantitats en metàl·lic que li va anar donant abans de la firma del contracte de préstec.

També va precisar que no és cert que l’acusat li hagués manifestat que tenia un problema econòmic, sinó que tenia un problema puntual consistent que esperava que la seva mare li tornés la seva documentació, i "va assegurar en diversos moments que ella i l’acusat van mantenir una relació sentimental", tot i que en el judici va dir que únicament van intimar, destaca el jutge.

Temes:

Estafes