Terror a alta mar

L'espectacular evacuació de 1.300 persones en un creuer a la deriva a Noruega | Vídeo

El barco avariat aconsegueix engegar tres dels seus motors

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El creuer ‘Viking Sky’, que dissabte havia patit avaries davant la costa de Noruega amb més de 1.300 passatgers a bord, ha aconseguit arrencar aquest diumenge tres dels seus quatre motors i serà remolcat a port, van informar els serveis noruecs d’emergència. Les operacions d’evacuació dels passatgers amb ajuda de quatre helicòpters continuaven diumenge al matí.

D’acord amb la policia, 338 de les 1.373 persones a bord de l’enorme creuer ja havien sigut traslladades a terra després d’haver sigut literalment hissades una a una pels helicòpters.

“Tres dels quatre motors funcionen, i això fa que el barco pugui moure’s per si mateix”, ha assegurat Per Fjeld, portaveu del Centre d’Emergències. A l’inici d’aquest matí, el ‘Viking Sky’ es movia a uns 2 nusos al llarg d’un litoral extremadament perillós pels esculls. Ara, el barco serà remolcat fins al port de Molde, va informar el portaveu.

A les xarxes han circulat nombrosos vídeos del succés:

Una fallada als motors d’un creuer, amb 1.300 persones a bord, va obligar dissabte a fer una complexa operació d’evacuació del passatge en aigües noruegues, a uns cinc quilòmetres de la costa de Hustadvika, a l’est d’aquest país nòrdic. “El creuer ‘Viking Sky’ ha enviat un senyal de socors, per problemes de propulsió en una situació de mal temps. Va rumb a terra. Hem enviat diversos helicòpters i barcos a la zona”, van informar en un primer comunicat els serveis de rescat del comtat de Møre i Romsdal. 

Fort onatge

La primeres alarmes es van activar a primera hora de la tarda i poc després es va començar a habilitar un centre d’acolliment en un pavelló esportiu a prop de la costa, a l’espera que pogués evacuar-se el passatge.

Segons informacions de la televisió pública noruega NRK, al final de la tarda amb prou feines s’havia completat l’evacuació dels primers cent passatgers, que van arribar a terra sans i estalvis, tot i que quatre d’ells van patir ferides lleus.

Aquest mitjà va començar a transmetre des de mitja tarda imatges d’aquestes operacions, que es veien dificultades per un fort onatge i vents, així mateix, de consideració.

Mentre prosseguien les operacions d’evacuació es va intentar, en paral·lel, reactivar un dels motors del creuer per provar de posar de nou en marxa el ‘Viking Sky’.

Notícies relacionades

Els serveis de rescat noruecs van informar les hores següents en el seu compte a Twitter que participen en l’operatiu d’evacuació cinc helicòpters, així com un número no determinat d’embarcacions.

Aquesta televisió va informar que l’operatiu es preveia prolongat, ja que cada helicòpter pot transportar entre 10 i 15 passatgers en cada trajecte. Les aigües del litoral de Hustadvika estan considerades una zona complexa per a la navegació, ja que els vents i corrents marins són freqüents. 

Temes:

Creuers