DIUMENGE

Mor una dona després de menjar un menú degustació en un restaurant amb una estrella Michelin a València

Les sospites apunten a un arròs amb múrgoles com a causant d'una intoxicació que va afectar almenys cinc persones més

El Riff, un dels referents de la gastronomia de la capital valenciana, tancarà fins que s'esclareixin els fets

riff / periodico

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

La Conselleria de Sanitat valenciana investiga si la mort d’una dona de 46 anys diumenge passat va ser causada per una intoxicació alimentària després d’ingerir un menú degustació que incloïa un arròs amb múrgoles al Riff, un restaurant de València guardonat amb una Estrella Michelin i dos Sols Repsol.

El cuiner i amo del restaurant, l’alemany Bernd H. Knöller, ha anunciat que el Riff estarà tancat fins que s’aclareixi el que ha succeït. Ha assegurat, a més, que "de les primeres investigacions i inspeccions realitzades s’ha pogut constatar que el restaurant compleix totes les normes sanitàries", tot i que ha reconegut que estan "a l’espera del resultat de les proves realitzades".

La dona va acudir dissabte al restaurant juntament amb el seu marit i el seu fill per celebrar un aniversari i van sol·licitar el menú degustació. Poc després d’acabar l’àpat, tots tres van presentar símptomes d’una intoxicació amb vòmits i diarrea, tot i que no van acudir a l’hospital.

Tant el pare com el fill haurien evolucionat positivament, però la dona va empitjorar sobtadament i va morir de matinada al seu propi domicili. Les assistències van estar prop d’una hora intentant reanimar-la sense èxit. Dilluns se li va realitzar l’autòpsia i s’està a l’espera dels resultats.

Durant la investigació de Sanitat s’han detectat diversos casos més, entre cinc i set, segons les fonts, tot i que amb amb simptomatologia molt lleu, principalment vòmits, i amb bona evolució.

En una primera inspecció la conselleria no ha trobat deficiències al local, i en aquests moments s’analitzen les mostres preses dels diferents plats que componien el menú degustació.

El xef, consternat

En un comunicat, Knöller ha assegurat que ha presentat tota la seva col·laboració per a l’esclariment dels fets "esperant que com més aviat millor es puguin establir les causes del que ha passat" i ha aprofitat "amb independència del motiu que hagi pogut provocar aquesta situació" per traslladar la seva "profunda pena".

Notícies relacionades

"He pres la decisió que el restaurant estigui tancat fins que les causes del que ha passat quedin establertes i es pugui reprendre l’activitat amb plenes garanties tant per al personal com per a tots els clients", ha assenyalat el xef alemany.

El restaurant, un referent

Nascut a la Selva Negra, Knöller es va establir a València fa més de 25 anys i va obrir el seu primer restaurant propi el 1993. El 2001 va obrir el Riff al barri burgès de l’Eixample, que el 2009 va guanyar per primera vegada l’Estrella Michelin i és un referent de l’alta cuina a València.