El jutge processa el membre de 'La manada' Ángel Boza pel robatori amb violència d'unes ulleres de sol

El noi, condemnat a nou anys per abusos sexuals durant els Sanfermines, seguirà a presó pel risc de fuga

zentauroepp44367131 graf2381  sevilla  espa a   18 07 2018    ngel boza  uno de 180802183342

zentauroepp44367131 graf2381 sevilla espa a 18 07 2018 ngel boza uno de 180802183342 / Raul Caro

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El membre de La Manada detingut pelrobatori d’unes ulleres de sol en un centre comercial el mes d’agost passat,Ángel Boza, continuarà a la presó. El jutge que investiga l’incident considera que hi harisc de fuga, ja que el jove s’enfronta a una pena d’entre 2 i 5 anys de presó i sobre ell pesa ja una altra condemna de nou anys pelsabusos sexuals a una noia en els Sanfermines del 2016. Les acusacions i la seva defensa tenen un termini de deu dies per presentarl’escrit d’acusació i sol·licitar l’obertura del judici oral o bé reclamar l’arxiu de les diligències.

Boza, de 26 anys, estava en llibertat provisional des del juliol, a l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de Navarra confirmés la condemna per abusos sexuals, quan l’1 d’agost va ser detingut a Sevilla mentre fugia després de robar unes ulleres de sol. La seva defensa manté que, atesa la quantia de les ulleres, menys de 200 euros, no es pot parlar de robatori sinó de furt, i que el noi ha reconegut els fets, i per això dilluns passat va reclamar la seva posada en llibertat. No obstant, el jutge posa èmfasi que en la seva fuga va atropellar dos vigilants del centre comercial que van provar d’interceptar-lo, una cosa negada pel detingut i ratificada pels afectats davant del jutge, i denega aquesta excarceració.

el-miembro-de-la-manada-roba-las-gafas / periodico

"Pels seus antecedents"

No ha servit de res que la defensa de Boza al·legui que el noi no té antecedents similars, ja que fins al moment el seu expedient només hi consten la condemna per l’abús sexual i d’altres per conduir ebri. El jutge, al contrari, ja va apuntar en la seva interlocutòria d’empresonament, un incident similar en els Sanfermines del 2016. Per això al·lega la reincidència i el risc de fuga, “tenint en compte la naturalesa del presumpte delicte comès, la pena que pogués correspondre-li, les circumstàncies del fet i els antecedents de l’investigat”. A més, considera que es tracta de la fórmula per “garantir l’eficàcia de la investigació processal i la disponibilitat de l’investigat a les crides judicials”.

Així, el jutge continua endavant amb el processament de Boza a l’existir“indicis racionals”que hauria comès suposadament un delicte de robatori amb violència, amb resultat de lesions i utilització d’instrument perillós, en al·lusió al vehicle amb què va atropellar els vigilants. En una ordre de processament datat aquest dijous, el jutge d’instrucció 16 de Sevilla dona per finalitzada la investigació i remet les diligències del cas a la Fiscalia i a les acusacions personades perquè formulin el seu escrit d’acusació i sol·licitin l’obertura de judici oral o bé demanin el sobreseïment de la causa, segons han explicat fonts del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA).

Notícies relacionades

Boza està a la presó des del passat 2 d’agost, després de ser interceptat per la Policia Local de Sevilla quan fugia després de robar unes ulleres de sol en un centre comercial de Sevilla. Segons consta en l’expedient dels policies i tal comes pot veure en el vídeo de les càmeres de seguretat, el noi va entrar al departament d’òptica del centre comercial i després de dissimular emprovant-se diverses ulleres, en va escollir unes valorades uns 150 euros, els va retirar el dispositiu d’alarma i se les va emportar després de posar les que duia ell a l’expositor, i es va dirigir al pàrquing.

No obstant, els dependents es van adonar del furt i van donar avís als vigilants del centre, que es van afanyar a localitzar-lo. Segons van ratificar davant del jutge, els dos vigilants van provar de detenir-lo, però Boza, lluny d’atendre les seves indicacions, va pujar al seu vehicle i se’n va anar a tota velocitat. Durant la seva fuga va envestir els dos responsables de seguretat, que van resultar ferits lleus. Després d’alertar la Policia Local del que havia passat, Boza va ser localitzat al cap de pocs minuts en una cèntrica avinguda de Sevilla. A la guantera del vehicle van ser localitzades les ulleres sostretes. No va ser fins a identificar-lo quan els agents van descobrir que era un dels integrants de ‘La manada’, condemnat per abús sexual. El noi acabava de recuperar el permís de conduir després que li fos retirat a causa de dues condemnes per infraccions de trànsit i conduir sota els efectes de l’alcohol.