PRESÓ SENSE FIANÇA PER A ÀNGEL BOSSA

El membre de 'La manada' Ángel Boza va a la presó pel robatori d'unes ulleres de sol

Ángel Boza va negar davant del jutge l'agressió a dos vigilants de seguretat, tot i que va reconèixer la sostracció

seklvzzgok6t262lsywbc61100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Ángel Boza, el membre més jove de La manada i condemnat a nou anys de presó, tornarà a entrar a la presó després de la comissió d’un delicte com ja li va passar, tot i que només durant 23 mesos, després de l’agressió sexual comesa durant els Sanfermines del 2016. El jutge de guàrdia de Sevilla va ordenar-ne ahir a la nit l’empresonament, comunicat i sense fiança com sol·licitava la fiscalia, per un delicte de robatori amb violència, castigat en el Codi Penal amb entre tres i cinc anys de presó. Fonts judicials van explicar que aquest és l’únic delicte pel qual ingressarà a la presó ja que, com va assenyalar el seu lletrat, Boza no ha trencat cap de les mesures cautelars imposades per l’Audiència de Navarra per a la llibertat provisional.

La defensa de Boza ja ha anunciat que recorrerà. El noi va prestar ahir declaració davant del jutge de guàrdia pel robatori de les ulleres i la posterior agressió a dos guàrdies. Malgrat que l’havien gravat les càmeres de seguretat, Boza va negar davant de la policia haver comès cap robatori en un centre comercial de Sevilla, i fins i tot va assegurar que van ser els guàrdies de seguretat de l’establiment que se li van tirar a sobre i “van colpejar-li el cotxe” quan sortia del pàrquing. No obstant, ja davant del jutge va reconèixer la sostracció, tot i que va continuar assegurant que no va intentar atropellar els vigilants.

Hores abans que ingressés a la presó, la seva defensa reconeixia que l’arrest va ser una “galleda d’aigua freda” que tornava a posar tota l’atenció mediàtica sobre els cinc nois. "Tot i que no són un exemple absolutament de res”, un mes després de la seva posada en llibertat havien aconseguit començar a recuperar un cert anonimat i normalitat. I va considerar “injust” que l’assumpte afectés per extensió la resta de condemnats. Ja en els missatges de ‘La manada’ s’havien trobat referències a altres robatoris, també d’ulleres de sol, en una òptica de Sant Sebastià abans de viatjar a Pamplona el 2016.

L’atestat de la policia era bastant sòlid. Segons un portaveu del cos, el noi va acudir al local i es va interessar per unes ulleres de sol valorades en 200 euros. En una distracció, els va treure l’alarma  i va canviar-les per unes altres que portava, i es va dirigir cap al pàrquing sense saber que havia sigut gravat per les càmeres. Els vigilants van intentar parar-lo, però Boza no va fer cas de les seves indicacions i, envaint el carril contrari, va fugir del lloc. Al sortir els va atropellar: els va lesionar del costat i una mà, respectivament.

Notícies relacionades

La policia local, alertada pels responsables de l’establiment, li va cridar l’alto en una avinguda pròxima. Segons l’atestat, als agents els va preguntar si es tractava d’alguna cosa relacionada amb l’agent que li havia colpejat el vehicle, i va negar cap suposat robatori, tot i que va guardar les ulleres a la guantera quan va veure acostar-se l’agent.

Fonts del TSJA van confirmar que el noi disposava del permís de conduir en vigor, que li havia sigut retirat fins a en dues ocasions per conduir superant la taxa màxima d’alcohol i altres infraccions.