Una altra tragèdia al mar

Moren cinc immigrants després de bolcar una pastera a prop d'Almeria

17 persones més d'aquesta mateixa embarcació han sigut rescatades amb vida

Salvament Marítim ha salvat 38 persones més d'una altra pastera

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho
Julia Camacho

Periodista

ver +

Una altra jornada tràgica al mar. Cinc immigrants han mort i 17 han pogut ser rescatats amb vida al bolcar la pastera en què viatjaven a unes 15 milles al sud-est de l'illa d'Alborán, a la província d'Almeria.

L'embarcació ha sigut localitzada cap a les 19.15 hores amb un total de 22 persones d'origen subsaharià a bord, segons han informat a Europa Press fonts de Salvament Marítim, que ha desplegat un dispositiu a la zona per procedir al rescat.

A la zona hi ha anat la Salvamar Spica, que ha aconseguit recuperar de l'aigua quatre cadàvers i rescatar 16 supervivents. L'embarcació de Salvament Marítim els ha traslladat fins al port d'Almeria, on han arribat cap a les dues de la matinada.

A més, l'helicòpter Helimer 207 ha assistit dos immigrants que es trobaven en pitjor estat de salut. De fet, un d'ells ha mort així que ha aterrat a l'aeroport, mentre que l'altre ha sigut traslladat fins al complex hospitalari Torrecárdenas.

Una altra pastera amb mig centenar d'immigrants

El dispositiu de Salvament Marítim continua desplegat al lloc davant l'avís de la presència d'una nova embarcació a la zona, que ha sigut localitzada per un vaixell.

En aquesta segona embarcació, segons han indicat des de l'organisme dependent del Ministeri de Foment, hi viatjaven mig centenar d'immigrants, entre ells vuit dones.

Després de ser rescatats, els immigrants que viatjaven en aquesta segona embarcació han sigut conduïts fins al port de Motril, a Granada. En principi, tots ells presenten un bon estat de salut.

Dimecres a la tarda Salvament Marítim també va rescatar 38 persones que ocupaven una pastera al mar d'Alborán, que van ser traslladades a Motril (Granada), on van arribar al voltant de les 20.45 hores.

cke_protected_1

Notícies relacionades

El dispositiu es va posar en marxa a les 10.15 hores, quan un cooperant va donar avís de la sortida d'una pastera amb mig centenar d'immigrants des de la zona de Bouyafar, al nord del Marroc, amb direcció a la Península.

El centre operatiu de Salvament Marítim a Almeria va mobilitzar la Guardamar Polimnia, que ha procedit, a les 14.36 hores, al rescat d'una pastera amb 38 persones, que havia sigut localitzada prèviament. També participava en el dispositiu l'avió Cuco 501 de la Guàrdia Civil, que s'ha retirat cap a les 15.00 hores pel mal temps i l'escassa visibilitat que estan caracteritzant la jornada a la zona.