9 tones

Decomissat a Algesires la partida de cocaïna en contenidor més gran a Europa

La mercaderia seria propietat de la principal banda criminal de Colòmbia, d'origen paramilitar

En una operació conjunta de la Policia i l’Agència Tributària s’han decomissat un total de 9 tones de cocaïna amagada en un contenidor amb plàtans / POLICIA NACIONAL

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, informarà aquest dimecres a Algesires d'una operació en què, segons han informat a Efe fonts de la investigació, van confiscar nou tones de cocaïna, el principal decomís de cocaïna en un contenidor efectuada a Europa.

L'operació ha sigut realitzada conjuntament per la Brigada Central d'Estupefaents de la Policia Nacional d'Espanya i pel Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Tributària.

A més, la Fiscalia colombiana ha informat que la partida seria propietat del Clan del Golfo, la principal banda criminal del país d'origen paramilitar, i que estava amagada en un contenidor de bananes.

Els detinguts en l'operació, dels quals no s'han subministrat els noms ni les nacionalitats, formaven part de la xarxa internacional encarregada de rebre la droga a Europa.

Notícies relacionades

El carregament va arribar al port d'Algesires "a bord de la motonau de nomLucie Schulte, de bandera de Singapur, que hauria salpat 15 dies abans del golf d'Urabá (Colòmbia), amb una càrrega de plataner", afegeix.

Aquesta incautació forma part d'"un treball continuat d'Intel·ligència Naval i el procés judicial avançat per la Fiscalia contra l'estructura narcotraficant, que ha permès la incautació de 5,8 tones de cocaïna el novembre del 2017, també a Algesires", conclou el comunicat de la Fiscalia colombiana.