DECISIÓ FISCAL

La fiscalia demana quatre anys i sis mesos per al 'petit Nicolás' per falsificar el DNI

El jove, acusat d'aquesta pràctica perquè un amic el suplantés a l'examen de selectivitat

2
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de Madrid demana quatre anys i sis mesos de presó per a Francisco Nicolás Gómez Iglesias, més conegut com el 'petit Nicolás', per falsificar el seu document nacional d'identitat perquè un amic el suplantés a l'examen de selectivitat del 2012.

A l'escrit d'acusació del fiscal se li reclama, a més de la pena de presó, el pagament d'una multa de 36.000 euros per un delicte de falsedat en document oficial com a cooperador necessari i inductor.

Igualment, la fiscalia demana quatre anys més de presó i 2.160 euros de multa per a la funcionària de Policia que va tramitar el carnet com a autora d'un delicte de falsedat en document oficial i quatre anys més i multa de 1.620 euros per a l'amic que el va suplantar a l'examen per un delicte de cooperador necessari.

Segons l'informe policial entregat al Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid, el 'petit Nicolás' va aconseguir un DNI amb la fotografia del seu amic Manuel Avello perquè posteriorment aquest l'utilitzés amb l'objectiu de suplantar-lo a la prova de selectivitat.

Uns dies abans a la celebració de la selectivitat en la convocatòria del setembre del 2012, Francisco Nicolás va contactar amb un tercer perquè fes l'examen per ell. Només tres dies abans de l'inici de la convocatòria, Francisco Nicolás va demanar que li expedissin un nou document d'identitat que havia sol·licitat per haver-lo perdut.

Dos dies després -l'anterior al primer examen de selectivitat-, el jove es va personar davant un altre equip de districte perquè li facilitessin un altre DNI "autèntic" amb les seves dades personals, però aquesta vegada amb la foto d'Avello.

VA ENVIAR FOTOS DEL SUPLANTADOR ALS SEUS COMPANYS

A més, el 'petit Nicolás' va informar els seus companys que es presentaven al mateix examen a través de WhatsApp de tota la trama de suplantació per no aixecar cap sospita. L'informe policial precisa que va enviar fotos del suplantador al grup del xat perquè els dies d'examen el reconeguessin i "l'integressin al grup".

La Policia també va tenir en compte la declaració de diversos dels companys de Francisco Nicolás, que van assegurar que tant l'amic com ells serien recompensats per l'encobriment. Un dels joves va concretar que Avello va cobrar 6.000 euros per fer l'examen d'accés a la universitat, segons els investigadors.

També el cap d'estudis de l'institut, J. I. J., va estar al corrent dels plans de falsificació del DNI i suplantació de la seva persona per aconseguir informació sobre el professor que seria el responsable dels alumnes del centre educatiu on estudiava Francisco Nicolás els dies de selectivitat, ja que si el coneixia "truncaria totes les possibilitats de ser suplantat". A canvi, el 'petit Nicolás' va prometre feina a les seves filles i a la parella d'una d'elles.

Notícies relacionades

Francisco Nicolás va fer creure a una de les filles que tenia una "estreta relació" amb el president de Grupo Pascual, Tomás Florencio Pascual. Per a això, el jove va crear un compte de correu electrònic simulant que era l'alt càrrec del grup de lactis i li va escriure diversos missatges assegurant-li que seria contractada a l'empresa, de tal manera que aquesta va deixar el seu lloc de treball, recalquen els investigadors.

Finalment, Francisco Nicolás va obtenir una nota de 8,25 en la prova d'accés a la universitat, malgrat que la seva nota mitjana de batxillerat és un 5,53, cosa que li va permetre ingressar al Col·legi Universitari d'Estudis Financers (CUNEF), adscrit a la Universitat Complutense de Madrid. En aquest centre estava estudiant Dret i Administració i Direcció d'Empreses quan va ser detingut.