A Alacant

Reduïda a nou mesos la pena al jove gravat donant una brutal pallissa a la seva nòvia en un portal

El jutge considera que va cometre un delicte simple de violència masclista i no de lesions

Agressió a una dona a Alacant. Vídeo de la Guàrdia Civil. / Guàrdia Civil

2
Es llegeix en minuts

Un tribunal ha rebaixat de dos anys a nou mesos la condemna de presó imposada al noi que va ser gravat el 20 de novembre per la videocàmera d'un edifici de Sant Joan d'Alacant quan clavava una brutal pallissa a la seva nòvia.brutal pallissa a la seva nòvia.

La sentència, a la qual ha tingut accés Efe, estima parcialment el recurs interposat per l'advocat de Narkis Iakolev, de nacionalitat ucraïnesa i 22 anys, al concloure que va cometre un delicte simple de violència masclista i no de lesions.

Els fets van passar el 20 de novembre a la matinada a Sant Joan d'Alacant, quan la víctima va entrar al portal, on l'esperava la seva parella, i li va donar cops de puny i puntades de peu, la va tirar a terra, la va agafar pels cabells i la va arrossegar fins a ficar-la a l'ascensor.

Com a conseqüència de l'agressió, la dona va patir un esquinç cervical del qual va ser atesa un dia després en un centre hospitalari, on va dir que havia caigut per les escales i on li van prescriure un collaret i tractament farmacològic específic.

"Un rampell de gelosia"

L'acusat no va voler declarar al començament del judici, però va fer ús del seu dret a dir l'última paraula i va atribuir l'agressió a "un rampell de gelosia", mentre que la perjudicada no va voler testificar.

La secció primera de l'Audiència d'Alacant ha revocat ara parcialment la sentència emesa pel Jutjat Penal número 6 de la capital provincial, a l'entendre que la fiscalia no podia presentar a l'inici de la vista oral una qualificació jurídica que comportés més gravetat respecte al seu escrit de conclusions anterior.

L'Audiència d'Alacant també critica el judici paral·lel que han fet els mitjans de comunicació d'aquest cas amb la difusió de les imatges de la pallissa, però matisa que això no implica que en aquest procés "no s'hagin complert totes les garanties legals".

A més, "hem de partir del fet que la jutge que ha dictat la sentència ostenta prou professionalitat per abstreure's de qualsevol pressió que pogués rebre", afegeix la sentència d'apel·lació.

Tot gravat

La sala ha validat la prova principal de càrrec, les gravacions de la videocàmera instal·lada al portal on van passar els fets, i ha rebutjat la nul·litat del judici, com pretenia la defensa.

En canvi, ha dictaminat que la qualificació jurídica de la fiscalia vàlida és la inicial, en què aquesta part demanava nou mesos de presó per a Narkis Iakolev per un delicte de maltractament de l'article 153 del Codi Penal.

Els magistrats consideren que aquest és el delicte que va cometre l'implicat, i no el de lesions pel qual el va condemnar finalment el jutjat després d'obviar l'informe forense, segons el qual la víctima només va necessitar una primera assistència facultativa.

Notícies relacionades

La magistrada que va dirigir la vista va entendre que els fàrmacs i el collaret prescrits a l'agredida pel metge que la va atendre d'urgències a l'hospital havien de ser considerats un "tractament mèdic", independentment del que havia declarat el forense.

La sentència d'apel·lació deixa, per tant, la condemna a Narkis Iakolev, que és a la presó per aquests fets, en nou mesos de presó i dos anys d'allunyament respecte a la seva parella.