Inscripcions obertes

Prensa Ibérica vol destacar els millors pobles de Catalunya

  • Aquest any s’estrena el premi Poble de l’Any, impulsat per ‘El Periódico’, ‘Diari de Girona’, ‘Regió 7’ i ‘Empordà’, amb l’objectiu de valorar les iniciatives locals més destacades en l’entorn rural i marítim català 

  • La inscripció de pobles ja està disponible en la pàgina web www.millorpoble.cat

  • L’acte d’entrega dels guardons serà el 27 de setembre al Teatre Kursaal de Manresa

Prensa Ibérica vol destacar els millors pobles de Catalunya
2
Es llegeix en minuts

¿Quins són els millors pobles de Catalunya i per què? Aquesta és la incògnita que volen resoldre les capçaleres de Prensa Ibérica a través del premi Poble de l’Any. Aquesta distinció s’estrena aquest any per visibilitzar, cuidar i impulsar els pobles catalans i l’entorn rural.

El període de presentació de candidatures al premi està obert des del 15 de juny fins al 22 de juliol, i ja hi participen municipis com la Galera (Tarragona), Safata (Tarragona), Gironella (Barcelona), Mura (Barcelona), Castellar de la Ribera (Lleida) i Calonge i Sant Antoni (Girona). Els encarregats d’inscriure els pobles o municipis en les diferents categories són els ajuntaments i les entitats socials, que ho poden fer en la pàgina web www.millorpoble.cat i que han d’aportar informació i imatges del poble candidat.

Prensa Ibérica, a través de les capçaleres que el grup té a Catalunya, ‘El Periódico’, ‘Diari de Girona’, ‘Regió 7’ i ‘Empordà’, busca reconèixer iniciatives destacades als municipis petits d’Espanya en diferents àmbits.

Els premis distingeixen entre les categories d’agricultura, pesca, desenvolupament tecnològic i digital i cultura, i destaquen la tasca que es fa als municipis més petits per lluitar contra factors com la despoblació i el dèficit d’infraestructures. Aquests territoris es veuen perjudicats pel poder d’atracció econòmica que es genera entorn de les ciutats, quant a oportunitats laborals i d’oci, infraestructures i mitjans de transport.

En quatre categories

Aquests guardons, que tenen el patrocini de Xocolates Torras, consten d’una fase d’inscripció, una altra d’elecció de candidats finalistes per part d’un jurat d’experts, una altra de votació popular per part dels lectors i lectores del grup i d’un acte d’entrega dels premis Poble de l’Any. Els premis es concediran en quatre categories: Poble Agrícola de l’Any –també es tindran en compte les iniciatives ramaderes–; Poble Marítim de l’Any; Poble Tecnològic de l’Any, en què es consideraran projectes tecnològics i de digitalització, i Poble Cultural de l’Any, que inclou cultura, art i artesania. Cada municipi es pot presentar a un màxim de dues categories de les quatre disponibles –tres, en cas que el municipi no tingui accés al mar.

Fases dels premis

Notícies relacionades

Una vegada tancat el període de presentació de candidatures, a partir del 22 de juliol, un jurat qualificat escollirà entre tres i cinc pobles finalistes per categoria, sempre que hagin demostrat mèrits per ser guanyadors del premi Poble de l’Any. El 28 de juliol es donaran a conèixer els candidats escollits pel jurat per a cada premi. Tanmateix, seran els lectors i lectores d’‘El Periódico’, ‘Diari de Girona’, ‘Regió 7’ i ‘Empordà’ els encarregats de prendre la decisió final i escollir quins pobles seran els guanyadors de cada categoria, mitjançant una votació oberta que es farà a través de la pàgina web millorpoble.cat.

Tindran temps fins al 20 de setembre. Els premis Poble de l’Any s’entregaran en un acte que reunirà representants dels pobles finalistes, autoritats i diferents representants d’empreses i associacions el 27 de setembre al Teatre Kursaal de Manresa. Els premis que s’entregaran són: Poble Agrícola de l’Any 2022, Poble Marítim de l’Any 2022, Poble Tecnològic de l’Any 2022 i Poble Cultural de l’Any 2022. Les candidatures es poden presentar a millorpoble.cat.