Iberostar Grand Bávaro, turisme responsable i sostenible

L’onada del canvi

Situat a primera línia de platja i envoltat de naturalesa, Iberostar Grand Bávaro és un lloc on relaxar-se i desconnectar mentre es col·labora amb el desenvolupament sostenible i la protecció del medi

L’onada del canvi
4
Es llegeix en minuts

La multinacional espanyola, Iberostar, amplia els seus projectes dins l’estratègia de l’economia circular focalitzant els seus esforços en la protecció del medi ambient. És una companyia familiar amb més de 60 anys d’experiència en el turisme.

Iberostar compta amb més de 100 hotels, de 4 i 5 estrelles, repartits per tot el món i agrupats en diferents segments; hotels de ciutat, de platja i històrics o com la companyia els anomena, Iberostar Heritage. Aquests últims estan situats o construïts en llocs emblemàtics. 

Els hotels costaners tenen diferents categories, Iberostar, Iberostar Selection i Iberostar Grand. 

República Dominicana

República DominicanaAquest país és una de les destinacions més sol·licitades i populars. Té bon temps i una temperatura ideal per banyar-se la major part de l’any. 

Grup Iberostar va arribar a la República Dominicana fa més de 25 anys i té fins a 2.850 habitacions repartides en els set hotels l’illa. Els hotels són Puerto Plata (Iberostar Costa Dorada), Bayahíbe (Iberostar Selection Hacienda Dominicus) i Punta Cana (Iberostar Grand Bávaro, Coral Level at Iberostar Selection Bávaro, Iberostar Selection Bávaro, Iberostar Dominicana i Iberostar Punta Cana). 

Un dels hotels emblemàtics és l’Iberostar Grand Bávaro. Situat en primera línia de platja i envoltat de naturalesa, Iberostar Grand Bávaro és un lloc on relaxar-se i desconnectar, és una experiència única de descans i diversió només per adults en un entorn sofisticat i exclusiu. 

Les seves habitacions compten amb jacuzzis privats, majordom personal, així com molts altres serveis d’acord amb la seva categoria.

A les seves instal·lacions es poden trobar obres d’art, jardins amb espècies autòctones que es passegen per les seves tres grans piscines que arriben a la vora del mar. 

Com a dada curiosa, a Iberostar Grand Bávaro queda atracat un veler a escala real convertit en bar. 

A més, Iberostar Gran Bávaro compta amb una àmplia oferta amb set restaurants propis i una gran oferta gastronòmica orientada al benestar. 

La cadena hotelera està apostant per una cuina saludable i basada en el respecte al medi ambient, com és el consum responsable de peix. Un dels objectius d’Iberostar és que, l’any 2025, el 100% del peix i marisc consumit a les seves instal·lacions provingui de fonts responsable. A més, s’ha posat èmfasi que el peix fos local per tal d’activar l’economia de la zona. 

Per als amants del golf, Iberostar Gran Bávaro compta amb 18 forats que van ser dissenyats pel cèlebre arquitecte P.B. Dye. 

Conscienciació

Com a part de les tasques de conscienciació i educació que Iberostar està impulsant dins la seva aposta per un model de turisme responsable, la visita al laboratori de coralls s’ofereix als clients dels hotels i visitants. 

Coral Lab

Coral LabEl 2019 va inaugurar a Punta Cana el seu primer laboratori de coralls a terra, per contribuir a protegir aquests ecosistemes davant el canvi climàtic. La cadena avança a la República Dominicana en els seus compromisos en matèria de sostenibilitat, en què afavoreixen el cultiu de diferents exemplars que, en funció de la seva resistència a una sèrie de proves d’estrès, trasplanten posteriorment al viver submarí que el grup està consolidant en aigües del Carib a la costa del davant de l’Iberostar Hacienda Dominicus de Bayahíbe. 

Una vegada van creixent els cultius al viver submarí a 13 metres de profunditat, es tornen a trasplantar a l’escull contigu per fomentar el creixement de la barrera de corall on viuen multitud de peixos i diferents espècies. 

Iberostar facilita immersions de busseig al veí hotel de Bayahíbe (Iberostar Hacienda Dominicus) per explorar les cristal·lines aigües turquesa del Carib i descobrir la importància que tenen els esculls de corall en favor de la protecció de l’ecosistema.

El grup té un ambiciós projecte per compensar almenys el 75% de les seves emissions d’àmbit global mitjançant la protecció de la naturalesa en les destinacions on és present, i a la República Dominicana se centra en la conservació i reforestació dels boscos de mangles. 

La finalitat és restaurar esculls de corall i recuperar manglars.

Wave of Change

Wave of ChangeUn dels objectius principals de la companyia turística és el desenvolupament de la sostenibilitat en els seus complexos hotelers, a través del moviment Wave Of Change d’Iberostar per a la protecció dels oceans i el foment del turisme responsable, que compta amb tres línies d’actuació. 

En primer lloc, s’està avançant cap a una economia circular, que per a la companyia és el present i el futur de l’estratègia de turisme responsable. 

Notícies relacionades

El grup turístic és pioner a ser lliure de plàstics d’un sol ús en totes les seves operacions i ha traçat un full de ruta per deixar de generar rebuig el 2025 i convertir-se en una empresa neutra en emissions de carboni al 2030. 

Millorar la salut costanera

Millorar la salut costaneraIberostar té l’objectiu de millorar la salut de tots els ecosistemes que envolten les seves instal·lacions, més del 80% dels hotels d’Iberostar són a la costa, i aconseguir un turisme beneficiós.