L’ESSÈNCIA DE NAVARRA

Un moment per a la desconnexió

Amb una àmplia oferta turística, cultural, natural i gastronòmica, Estella-Lizarra, juntament amb la seva batllia, et dona l’oportunitat de descobrir l’essència de Navarra.

Un moment per a la desconnexió
1
Es llegeix en minuts

Situada a la zona mitjana-occidental de Navarra, Estella-Lizarra és la capital de la seva comarca i, sens dubte, és el millor punt de partida per conèixer tota l’oferta turística de Terra Estella: imponents serres, centenars de quilòmetres de rutes btt, rius, pantans, muntanyes, aventura, cultura, tradicions ancestrals, patrimoni, gastronomia... en definitiva, tot el que necessites per viure un estiu inoblidable.

La ciutat d’Estella-Lizarra és sinònim de viatjar en el temps, d’endinsar-se en una ciutat plena d’arquitectura medieval amb un gran llegat heretat gràcies al Camí de Santiago, camí que la travessa i que brinda als seus carrers un marcat caràcter multicultural. 

En la teva visita podràs conèixer el carrer de la Rúa, el més antic de la localitat, i llocs tan emblemàtics en la ruta Compostel·lana com l’església de Sant Pere de la Rúa amb el seu preciós claustre, el Palau dels Reis de Navarra o les esglésies del Sant Sepulcre i Sant Miquel.

A més de descobrir el seu costat més patrimonial i històric, la població es troba envoltada de naturalesa i hi podràs recórrer la «Ruta del Sumac», disfrutar a peu o amb bicicleta de la Via Verda del Ferrocarril Basc-Navarrès, antic traçat del tren que unia Estella-Lizarra amb Bergara, i oxigenar-te al parc de Los Llanos, al costat del riu Ega.

Per descomptat, no pots anar-te’n d’Estella-Lizarra sense degustar la seva variada gastronomia amb plats típics com els espàrrecs, les seques, o les riques verdures de temporada, el gorrín rostit, plat estrella de la localitat, l’ajoarriero, els formatges provinents de la serra o els seus dolços. Tot acompanyat amb vins de cellers de la zona i del seu prestigiós patxaran.

Estella-Lizarra és una ciutat viva, compromesa amb la seva oferta gastronòmica i per això, tots els dijous podràs disfrutar del tradicional mercat setmanal, el segon dissabte de cada mes té lloc Plazara! el mercat de producte local de Terra Estella i, per si no fos prou, el dissabte 3 de juliol trobaràs els millors productes artesans a la Fira d’Artesania que se celebra a la ciutat. 

Notícies relacionades

Aquestes vacances vine a conèixer aquest racó de Navarra. No ho pensis més, ¡aquest estiu Estella-Lizarra t’espera!

.