Per no avorrir-se

Navarra, la terra dels mil plans

Ja s’oloren de prop les vacances i segur que comences a fer plans ¿De què estàs? ¿mar o muntanya? ¿urbà o rural? ¿deixar anar adrenalina o ‘slow travel’? Busquis el que busquis, tenim la resposta: Navarra.

Navarra, la terra dels mil plans

Destinos

3
Es llegeix en minuts

És cert que aquest any no se celebraran els Sanfermines, però qui busca animació i coses per fer, no li’n faltaran. A canvi de les famoses festes, Pamplona ofereix una infinitat de concerts a l’aire lliure al singular entorn natural i històric de la Ciutadella i les sales de concerts i promotors privats també surten al carrer acompanyats per la nova marca Navarra live music! que reunirà tota l’oferta musical de Navarra, que és molta i per a tots els gustos. 

Però si el que t’agrada és un turisme slow, més relaxat, també tenim activitats per a tu. Navarra és rural i és en aquest entorn on més es disfruta dels viatges tranquils. Pots conèixer com s’elaboren els deliciosos formatges, visitar curiosos museus, com el de la bruixeria, conèixer llegendes i tradicions ancestrals, molt lligades amb la terra o deixar-te portar pel mindfullness en connexió directa amb la naturalesa, amb activitats de ioga, relaxació o abraçar algun dels arbres més imponents de la Selva d’Irati. Si vols completar al màxim el relax, et recomanem visitar els balnearis de Fitero o Elgorriaga i deixar-te cuidar per l’aigua. 

Per als qui busquen deixar anar adrenalina, no falten plans. Podem començar per una ruta en bici BTT, Navarra compta amb nombrosos espais BTT habilitats i centenars de rutes tant de muntanya com de carretera. I si vols emocions més fortes: tirolines, ponts, escalada, ràfting, tobogans gegants... de tot trobaràs als parcs d’aventura de Navarra. Deixa’t portar pels guies especialitzats i aprofita per cridar fort i deixar anar tensions. 

I si ets d’aquestes persones la idea d’un pla perfecte de les quals està vinculada a la gastronomia, també estàs de sort en aquesta terra. ¡Ens n’anem de tapes! És el pla més freqüent entre navarresos i visitants. ¿I una experiència gastronòmica amb estrella Michelín o un d’aquests restaurants que cuinen la verdura bona d’aquesta terra com ningú? Tot regat amb un bon vi navarrès, clar. Que a més d’acompanyar la nostra gastronomia, t’ofereix també nombrosos plans: visita a cellers, tastos o fins i tot recórrer les vinyes en 4x4 per conèixer molt més del procés de cultiu i l’elaboració. I és que a Navarra tot està molt lligat a la terra, fins i tot els plans. 

Si el pla que busques és una cosa especial, una experiència diferent, també tens opcions úniques, com dormir en una cabana en un arbre o en una bombolla enmig del desert de les Bardenas contemplant les estrelles. També tens palaus amb piscina que es lloguen per a grups o petites cases rurals enmig del bosc, gairebé de conte, i mira que aquí a Navarra diuen que hi ha fins i tot bruixes. També trobaràs castells com Olite o Javier on viure la teva pròpia aventura o muralles com les de Pamplona des de les quals escapar amb un nou joc d’Escape.

Notícies relacionades

I si busques el pla dels plans... ¿Què et sembla començar el Camí de Santiago? ¡Gran pla! Diuen que és un viatge que et canvia la vida, però per a això cal fer-lo sencer i tot gran viatge comença amb un primer pas i aquest pas, l’has de fer a Navarra. Comença ara i ja l’aniràs acabant amb el temps. 

Però tu estaves pensant a anar a la platja i penses que Navarra no és la teva destinació i, clar, mar no n’hi ha, però platges n’hi ha unes quantes. Precioses platges fluvials com les del riu Urederra a Artavia o fins i tot plans, al més pur estil mariner, com els cursos de vela que es fan a les aigües turqueses del pantà d’Alloz.