PATRIMONI DE LA HUMANITAT A BARCELONA

La gaudiniana Casa Vicens obre les portes per oferir un oasi en ple Gràcia

La primera casa d'Antoni Gaudí encara l'estiu amb una promoció del 50% de descompte

La casa-museu ha adoptat totes les mesures de prevenció i incorpora una audioguia gratuïta

casavicens

casavicens

2
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

Sense cap dubte, Antoni Gaudí trobaria ara una Barcelona molt diferent de la que va deixar el 1926. Tot i que el genial arquitecte també va viure una pandèmia, així que no s’estranyaria si veiés tothom amb la mascareta posada. Una de les seves primera obres va ser la Casa Vicens, un encàrrec el 1883 per construir una casa d’estiueig a Gràcia (carrer de les Carolines, 20), que acabaria convertint-se en l’embrió d’un estil que viuria el seu moment àlgid 20 anys després: el modernisme. Des del 8 de juliol, la casa-museu ha tornat a obrir les portes per a tothom que vulgui descobrir aquesta construcció mestissa i moderna, on es barregen tècniques i inspiracions catalanes, islàmiques, japoneses i angleses. A més, amb un descompte del 50% per a totes les entrades comprades abans de final de mes.

La campanya de reobertura d’aquesta casa, reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat des del 2005, ret homenatge a aquest oasi creat per Gaudí, que s’ha mantingut malgrat obrir com a casa-museu i que és tan necessari després d’aquests mesos de confinament. La paraula ‘oasi’, descrita per la Reial Acadèmia Espanyola com a «treva, descans, refugi en les penalitats o contratemps de la vida», dona nom a aquesta campanya, amb què Casa Vicens continua acostant-se al públic més pròxim i que tan necessària resulta després d’aquests mesos de confinament.

Detalls de la façana de la Casa Vicens, que barreja tota mena de tècniques i inspiracions.

Mesures preventives

Per a aquesta obertura Casa Vicens ha incorporat totes les mesures de prevenció i higiene contra la Covid-19 pertinents per garantir la seguretat dels visitants i treballadors en matèria de salut i higiene, entre les quals, la venda exclusivament ‘online’ o per telèfon, la reducció de l’aforament a un terç, l’establiment d’un recorregut únic, l’ús obligatori de mascareta, la distribució de punts de gel hidroalcohòlic, la col·locació d’alfombra desinfectant, l’increment en els protocols de neteja i desinfecció de tota la casa, la retirada de tot el material imprès, etc.

A més, Casa Vicens està ultimant l’obtenció del distintiu ‘Safe Tourism Certified’, que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) com a marca de garantia i certificació d’implantació del sistema de prevenció de riscos per a la salut contra la Covid-19.

Dues de les primeres visitants després de la reobertura de Casa Vicens el dimecres 8 de juliol, amb mascareta i audioguia al mòbil.

Audioguia en 13 idiomes

Notícies relacionades

Com a novetat, la primera casa de Gaudí ofereix de forma gratuïta a totes les seves entrades una audioguia en tretze idiomes. L’audioguia, desenvolupada juntament amb l’empresa Muzee, és totalment accessible, ja que no requereix la descàrrega de cap aplicació mòbil o dispositiu concret. El visitant accedeix a tots els continguts elaborats entre Casa Vicens i Mediapro Exhibitions des del seu telèfon mòbil amb un sol clic a la seva entrada a Casa Vicens. L’audioguia presenta tant continguts explicatius de tots els punts d’aquest Patrimoni de la Humanitat com mapes per seguir el recorregut únic i, a més, presenta transcripcions en tots els idiomes per garantir l’accessibilitat de les persones amb dificultats auditives.

Ja es pot disfrutar en horari habitual (cada dia de 10.00 a 20.00 h) d’aquesta casa-museu, amb una promoció de reobertura del 50% de descompte, que ja està disponible per a les compres realitzades durant tot el juliol. Aquest estiu la primera casa de Gaudí ofereix dues modalitats de visites, la visita lliure a Casa Vicens i la visita Summer Vicens, que inclou un exclusiu aperitiu de la mà de Hofmann, empresa que gestiona la cafeteria de Casa Vicens.

Temes:

Antoni Gaudí