Peníscola: Fortalesa mediterrània

Les platges més accessibles són les urbanes, com la immensa platja nord, de cinc quilòmetres de llarg de sorra fina

Peníscola: Fortalesa mediterrània
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Només cal fer un petit exercici d’imaginació per recrear la Peníscola del segle XIV, quan el seu castell-fortalesa s’alçava solitari sobre el Mediterrani, protegit per l’altura del penyal on s’assenta i les seves gruixudes muralles medievals. Una imatge èpica que ara ja és història, però hi ha una cosa que no ha canviat: des de dalt de la fortalesa se segueixen tenint les millors vistes de l’entorn.

Primer cal accedir al nucli antic pel portal de Sant Pere, antiga entrada a la ciutat emmurallada, i començar a vagarejar pels seus carrers empedrats costa amunt, fins a arribar a les portes del Castell de Peníscola, que pot ser visitat amb o sense guia, igual com el Parc d’Artilleria, que envolta la fortalesa per la part marítima. Una vegada s’han conegut les diferents parts, des del centre del pati arrenca una estreta escala que condueix a la talaia.

Panoràmica espectacular

Notícies relacionades

Des d’allà es divisa el Maestrat costaner, amb els estreps de la serra d’Irta i les veïnes ciutats de Benicarló i Vinarós en un pla fèrtil i marítim. I es pot distingir perfectament la petita península en la qual s’assenten castell i població emmurallada, per donar després pas a una llarga costa amb tota mena de platges i cales. Una informació privilegiada, especialment a l’estiu, quan res ve més de gust d’una visita cultural que fer una bona capbussada.

Les platges més accessibles són les urbanes: la immensa platja nord, de cinc quilòmetres de llarg de sorra fina, i la platja sud, on es troba l’estació Naútica Benicarló-Peníscola. I per als que prefereixen una mica més de tranquil·litat, al llarg de la costa es despleguen cales i platgetes de roques com Basseta, Irta, la Petxina, Santa Llúcia i Torrenova, entre altres llocs d’excepció per mirar de cara al Mediterrani.