Descobreix la província de Saragossa

Conjunts monumentals sense compració, gresol de cultures, naturalesa en estat pur, esports d'estiu...

Descubre la provincia de Zaragoza

Descubre la provincia de Zaragoza

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

De Calatayud al Baix Aragó, cada comarca de Saragossa província es presenta com una opció amb una infinitat de possibilitats per disfrutar del turisme d’interior aquest estiu. Recorrem els punts més bonics de la província que va veure néixer Ferran el Catòlic. ¿Ens acompanyeu?

Mudèjar Patrimoni Mundial – Comarca de Calatayud

L’arquitectura mudèjar, obra dels musulmans que es van quedar a viure en territori cristià després de la reconquesta, té molts dels seus més bonics exemples a Saragossa província. Entre aquests destaquen les tres esglésies declarades Patrimoni Mundial per la Unesco, totes a la comarca de Calatayud: l’església fortalesa de Santa Maria de Tobed, l’església de Santa Tecla de Cervera de la Cañada i la col·legiata de Santa Maria de Calatayud.

Símbol de pau – Belchite

La batalla de Belchite es va produir el 1937 i va ser un dels enfrontaments més cruents de la guerra civil. Les tropes revoltades i les republicanes van lluitar acarnissadament, hi va haver més de 5.000 morts i el poble va quedar arrasat. El règim franquista va voler conservar-lo així com a record de la contesa i gràcies a això les ruïnes del vell Belchite (el nou es va reconstruir just al costat) han arribat fins als nostres dies convertides en una crua estampa dels desastres de la guerra i en un símbol de pau, de memòria i de reconciliació.

Ciutat monumental – Tarassona

A més d’haver sigut bressol de la cantant Raquel Meller i del còmic Paco Martínez Soria, Tarassona pot presumir d’oferir una àmplia llista de monuments d’incalculable valor artístic. La catedral és un singular exemple de temple gòtic en el qual conviu un excepcional llegat mudèjar i renaixentista, però també són magnífics el call, la façana de l’ajuntament i l’antiga plaça de toros.

Bressol de Ferran el Catòlic – Comarca de les Cinco Villas

La comarca de les Cinco Villas, la terra que va veure néixer Ferran el Catòlic, ofereix un patrimoni cultural i mediambiental extraordinari. Uncastillo i Sos del Rey Católico (la localitat natal del monarca) són dos dels pobles amb més encant de la província de Saragossa i transporten el viatger a l’edat mitjana gràcies a les seves magnífiques esglésies i fortaleses romàniques, els seus calls, els seus carrers i cases empedrades...

Passeig medieval – Daroca

Una altra de les destinacions imprescindibles de Saragossa província és el conjunt medieval de Daroca, un municipi amb títol de ciutat assentat en ple sistema Ibèric. Sens dubte un dels principals atractius és recórrer les seves muralles, amb les seves imponents torrasses i portes, fins a arribar al castell, que ofereix unes panoràmiques precioses.

Rutes del vi – Borja, Carinyena, Calatayud

Notícies relacionades

A Saragossa els aficionats a l’enoturisme poden disfrutar de fins a tres rutes del vi diferents: la del Camp de Borja, la de Carinyena i la de Calatayud. Tres propostes diferents amb els seus propis matisos i senyes d’identitat que a més d’excel·lents brous i cellers ofereixen molts altres atractius per als qui busquen disfrutar amb tots els sentits.

Esports d’estiu – Baix Ebre saragossà

Al Baix Ebre saragossà els embassaments de Riba-roja de Túria i Mequinensa (aquest últim és conegut com el Mar d’Aragó) són el paradís per als amants dels esports nàutics i una referència per als pescadors de tot Europa. A més, la zona ofereix moltes altres propostes com el castell i la col·legiata de Casp o el Museu de la Batalla de l’Ebre de Faió.