Avilés, ¿què té aquesta ciutat?

Bella i sorprenent, és una de les tres urbs més importants d'Astúries, juntament amb Oviedo i Gijón

Avilés, ¿qué tendrá esta ciudad?

Avilés, ¿qué tendrá esta ciudad?

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons dades facilitades per l’ajuntament, al llarg de l’any passat l’oficina de turisme d’Avilés va atendre 33.292 visitants, cosa que constitueix un increment del 9,34% respecte a la xifra total de 2018. No és una dada aïllada, sinó que el nombre de visitants que s’acosten a aquesta urbs asturiana augmenta any rere any, fet que la consolida com una de les destinacions més atractives d’Astúries. ¿Què té la Villa del Adelantado perquè fins i tot el diari nord-americà ‘The New York Times’ l’esmenti com una de les 25 millors destinacions turístiques per al 2020? ¡Descobrim-ho junts!

Un passeig deliciós per la història

Passejar per Avilés és sens dubte recórrer el seu nucli antic, declarat Conjunt Històric Artístic el 1995. Després de Santiago de Compostel·la, és la ciutat d’Espanya amb més quilòmetres de carrers porticats; dos quilòmetres de terra de lloseta en els quals destaca el carrer Galiana, un dels més bonics de la vila, en el qual ens esperen nombrosos locals, sobretot d’hostaleria. Imprescindibles també el carrer de la Muralla, la plaça de les Aceñas, més coneguda com la plaça del Mercado o la plaça de la Merced.

Centre Cultural Niemeyer

L’arquitectura més avantguardista pren forma al Centre Cultural Niemeyer, una porta oberta a totes les manifestacions artístiques. Aquest complex d’edificis futuristes suposa en paraules del cèlebre arquitecte brasiler «no només la seva única obra a Espanya, sinó de les més importants que es poden admirar d’ell a tot Europa». El complex, una barreja entre escultura i arquitectura que pretén ser una oda a la naturalesa, ha donat a la ciutat una empenta turística a nivell mundial.

Capvespre a la ria

Notícies relacionades

Parlar d’Avilés és parlar de la seva flota pesquera, de la seva llotja i... de la seva ria. Convertida en un bellíssim estuari pel qual és un plaer passejar i un pla formidable també per a qui viatgi amb criatures. Des de les seves vores, a més, s’aprecia una meravellosa panoràmica del complex Niemeyer. Una ruta d’uns tres quilòmetres en total que comença al port i que acaba a l’antiga Rula, perfecta per realitzar a peu cap al tard.

Parc de Ferrera

Aquest parc d’estil anglès situat en ple centre d’Avilés és «un dels parcs més bonics d’Espanya» segons els qui l’han visitat. Els turistes que passen per aquí destaquen que va ser en aquesta zona verda on el cineasta Woody Allen va rodar algunes de les escenes més mítiques de la pel·lícula ‘Vicky Cristina Barcelona’ amb Javier Bardem, Scarlett Johanson i Penélope Cruz.