SORTEIG DEL NEN

El Gordo del sorteig del Nen, el 57342, molt repartit

El primer premi cau a Mollet, Pineda, Lleida i Vilanova del Camí, entre altres localitats

La popular Doña Manolita de Madrid torna a repartir sort

pineda-acn / periodico

5
Es llegeix en minuts
Luis Benavides / Beatriz Pérez / Agencias

El primer premi del sorteig extraordinari de la loteria del Nen, celebrat aquest dilluns i dotat amb dos milions d’euros per sèrie (200.000 euros al dècim), ha recaigut en el 57342. [Comprova els teus números de la Loteria del Nen 2020.]

El número ha sigut venut a Quintanar de la Orden i Villa del Don Fabrique, totes dues a Toledo; Mollet del Vallès, Vilanova del Camí i Pineda de Mar; Albacete, Rianxo (la Corunya), Veguellina de Órbigo (Lleó), Madrid, Torrejón de Ardoz (Madrid), Lorca (Múrcia), Tarancón (Conca), Sant Sebastià (Guipúscoa) i Santander.

Aquest primer premi, molt repartit, s’ha consignat també a les localitats valencianes de Simat de la Valldigna i Manises, Las Palmas de Gran Canària i Lleida, segons Loteries i Apostes de l’Estat.

mollet / periodico

«¿Què et sembla? Cada any repartim alguna cosa». Ho deia aquest migdia Tarek Mathbout, amo de La Buena Estrella, l’administració de loteria número 2 de Pineda de Mar (Barcelona) que va repartir, «com a mínim», un dècim del primer premi: el 57342. «Com la venda va ser per terminal, no sabem ni qui l’ha comprat ni quants dècims hem venut», explica Mathbout. Mentre parla amb els periodistes, alguns veïns de la zona s’acosten a felicitar-lo. «¡Jo soc de Pineda i no m’ha tocat res!», comenta una senyora.

Tot i que és el primer any que cau el primer premi a La Buena Estrella, aquesta administració ja va repartir tres cinquens premis de la Loteria de Nadal altres anys: el 2010, el 2015 i el 2018.

Premi a Mollet del Vallès

A l’administració número 1 de Mollet del Vallès, a Barcelona, van vendre una sèrie del primer premi de la loteria del Nen. «Segur que ha sigut un premi molt repartit, almenys aquí, perquè quan només tenim una sèrie solem vendre cupons solts», ha explicat la seva propietària, María Dolores Pedrola, que ha rebut la visita d’almenys dues de les premiades.

Fa cinc anys que la filla de la propietària d’aquesta administració, Anna Villar, de 27 anys, treballa en aquest negoci familiar que ocupa dues venedores més. «És la primera vegada en tot aquest temps que entrego un primer premi i fa molta il·lusió», comentava Villar, que es va assabentar de la notícia a casa. «Estava seguint el sorteig i quan he vist el número a la tele he cridat ràpidament als meus pares per preguntar-los si tenien alguna ampolla de cava», ha explicat entre rialles la segona generació rere el vidre d’aquesta administració de Mollet del Vallès.

«Els cabells de punta»

«Els cabells de punta». Així ha reaccionat el cos de María Antonia Blanca, una pensionista, al descobrir que tenia un dècim del primer premi de la loteria del Nen. Va comprar el cupó, el 57342, al costat de casa, a l’administració número 1 de Mollet del Vallès, a Barcelona. «El premi és per als meus quatre fills, sobretot per a un que està de lloguer i la propietària el vol fer fora. Jo amb la meva pensió ja en tinc prou», ha assegurat la guanyadora.

María Antonia ha sigut la primera afavorida en aparèixer per l’administració, cap a la una del migdia. En un primer moment, la veïna va assegurar que només havia ‘rascat’ una devolució. Davant de la presència de nombrosos mitjans gràfics, que s’amuntegaven a l’administració situada a l’avinguda de Jaume I, va pensar que el millor era passar desapercebuda, renunciar a aquells cinc minuts de glòria mediàtica. Uns quants minuts més tard, encomanada per l’alegria dels propietaris i venedores de l’administració, no s’ha pogut contenir i ha confessat davant d’un núvol de micròfons, càmeres i enregistradores: «¡Sí, m’ha tocat!». Amb aquests diners, «uns 16 milions de pessetes», ha dit, ajudarà sobretot el fill amenaçat amb un desnonament i una de les seves filles, amb una discapacitat física.

Unes altres nou persones van comprar el mateix número en aquesta administració oberta a principis dels vuitanta, la primera de Mollet del Vallès. «És la tercera vegada que entreguem un premi important. Al 84 va tocar el ‘Gordo’ i al 86, un tercer premi», ha recordat visiblement emocionada la propietària de l’administració, María Dolores Pedrola, de 65 anys, que es resisteix a jubilar-se. «Això de repartir il·lusió, enganxa», feia broma.

El segon premi

El segon premi, dotat amb 750.000 euros per sèrie (75.000 euros al dècim), ha correspost al número 21816, i ha sigut venut a Girona, Adra (Almeria), Melilla, Calzada de Calatrava (Ciudad Real), Telde (Las Palmas), Lleida, Aldaia (València), Pamplona i Tudela, a Navarra; Llagostera (Girona), Nigrán (Pontevedra), Benidorm i San Miguel de Salinas i San Juan, totes tres a Alacant.

També s’ha consignat a Hornachos (Badajoz), les localitats barcelonines de Vic, Artés i la Romànica; Figueres (Girona), Andoain, Pasai, Trintxerpe, Hernani i Sant Sebastià, totes a Guipúscoa; Alcalá de Henares (Madrid), Màlaga, Cartagena (Múrcia), Santa Cruz de Tenerife, Manises i Paterna, a València; Medina de Rioseco i Valladolid, Abadiño (Biscaia) i Zamora.

El tercer premi

El tercer premi, el 26706, dotat amb 250.000 euros per sèrie (25.000 euros al dècim), s’ha venut a Torrent (València) i Valladolid. 

loteria nino / periodico

L’administració de loteria Doña Manolita, a Madrid, va vendre deu dècims del número 57342, gairebé tots el passat 21 de desembre, quan el vent va obligar a tancar l’establiment per la caiguda d’una runa de la cornisa de l’edifici, explica la gerent, Concha Corona.

La Loteria del Nen 2020 dona una nova oportunitat a tots els que no han sigut afavorits amb un premi en el tradicional sorteig de la Loteria de Nadal.  Aquest any, se n’han emès 50 sèries de 100.000 butlletes cada una, al preu de 200 euros la butlleta (20 euros el dècim) per un import total de 1.000.000.000 d’euros. D’aquesta xifra, 700.000.000 entren en joc en el sorteig extraordinari del dia de Reis.

Tres premis principals a la Loteria del Nen 2020

A diferència de la Loteria de Nadal, que té cinc premis principals, la Loteria del Nen només en té tres i altres de secundaris relacionats amb extraccions especials i aproximacions, que també atorguen interessants premis.

Premis principals

  • Primer premi de 2.000.000 euros per sèrie (200.000 euros per dècim), al 57342.

  • Segon premi de 750.000 euros per sèrie (75.000 euros per dècim) al 21816.

  • Tercer premi de 250.000 euros per sèrie (25.000 euros per dècim) al 26706.

Premis de 3.500 euros a la sèrie (350 euros per dècim) als acabats en 1867 i 5343.

Premis de 1.000 euros a  la sèrie (100 euros per dècim) als acabats en 

967

980

158

702

851

660

618

002

967

141

934

992

918

888

I premis de 400 euros a la sèrie (40 euros al dècim) als acabats en 

03

40

71

Notícies relacionades

69

25