Professors de ciències amenacen amb no corregir els exàmens de la Selectivitat si Educació no rectifica la fusió de matèries
Acusen el departament de no haver tingut en compte les seves propostes a l’hora de reformar el currículum de batxillerat

A1-199384606.jpg /
La plataforma 'Ciències en Perill' ha advertit que no corregirà els exàmens de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) si el Departament d’Educació i FP no fa marxa enrere en la seva proposta de fusió de matèries en l’àmbit científic. En un comunicat, el col·lectiu ha criticat durament que la conselleria mantingui la seva intenció de reformar el currículum del Batxillerat malgrat que qualifiquen d'una "àmplia oposició social i científica" a la mesura.
Segons la plataforma, aquest mateix divendres el Departament hauria confirmat la seva decisió de tirar endavant la reforma tal com estava plantejada inicialment, cosa que consideren una mostra que no s’han tingut en compte les propostes presentades des de diferents sectors. "No s’han mogut ni un mil·límetre", han denunciat.
A més, Ciències en Perill ha lamentat haver-se assabentat de la decisió "a les portes de les vacances escolars", cosa que interpreten com una "estratègia calculada" per minimitzar la resposta de la comunitat educativa i dificultar l’organització i la reacció dels centres i el professorat.
El professorat de batxillerat considera "un despropòsit" treure hores de Física, Química o Biologia per donar-les a optatives com "reptes científics".
El col·lectiu també ha retret al Departament que no hagi fet públic el suposat requisit del Ministeri d’Educació que justificaria aquests canvis en el currículum, i ha acusat l’Administració de no voler obrir un veritable procés de diàleg amb la comunitat educativa.
Notícies relacionadesEn conseqüència, 'Ciències en Perill' considera que no es pot aplicar un currículum que "no compta amb el suport del professorat ni de l’àmbit científic". Així mateix, adverteixen que, si no es rectifica, "no es podrà garantir la normalitat en la celebració de les PAU en les matèries científiques".
En concret, la reforma planteja fusionar les matèries de Física i Química, per una banda, i Biologia, Geologia i Ciències Ambientals per l’altra. Arran del rebuig expressat per diversos sectors, el Departament d’Educació va obrir un procés de consulta que, segons el previst, havia de culminar amb una decisió definitiva sobre la modificació curricular. La proposta de la conselleria mantenia la fusió, però si en la primera versió es passava de les sis hores actuals de Física i Química a tres, en la segona, la càrrega lectiva era de quatre hores, una quantitat insuficient als ulls del professorat.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic
- Apunt ¿S’ho imaginen?
- LA CITA DE MONTJUÏC Final guanyada, final per jugar
- PARTIT 100 AMB EL BARÇA Lamine Yamal: "La por la vaig deixar al parc de Mataró fa temps"