Niubó defensa l’equiparació en horaris de la pública i la concertada

Esther Niubó, consejera de Educación y Formación Profesional /
La consellera d’Educació i FP, Esther Niubó, va defensar ahir que és necessari "tendir a l’equiparació progressiva" en horaris i plantilles entre els centres públics i els concertats. En una trobada amb alumnes de batxillerat de FEDAC Xarxa de Berga, durant la qual els adolescents van poder fer preguntes a la consellera, Niubó va remarcar que la prioritat és el "reforç i millora dels resultats", així com el "reforç de l’alumnat que té més dificultats d’aprenentatge". Alhora, no obstant, va defensar que també és necessari "tendir a l’equiparació de les condicions del servei d’educació de Catalunya amb tot el que implica, no només d’hores, sinó quant a altres qüestions".
La consellera va reivindicar, a més, la polèmica proposada de reforma del batxillerat del departament –a instàncies del ministeri, ja que l’objectiu és adaptar els currículums a la Lomloe–, ja que assegura que "incrementa les hores de modalitat al batxillerat –no només el científic, sinó que també la resta– i reforça així l’especialitat". Quant als resultats educatius, va fer referència a l’acord amb l’OCDE per millorar-los i va remarcar que aquest és el principal objectiu del departament. Sobre això, va insistir que "no hi ha un únic factor" que explica els resultats i va defensar que la cooperació amb l’OCDE permetrà obtenir més "dades".
Niubó va admetre que els canvis d’etapa són "una mica bruscos" i que és necessari treballar la "coordinació formativa" entre els diferents nivells educatius. També va indicar que les proves seran cada vegada més competencials. Sobre l’ús de la tecnologia als centres, Niubó va explicar que és necessari que l’alumnat sigui "competent en el món digital", però va remarcar que en alguns moments podria ser necessari tornar a "qüestions més tradicionals". En tot cas, va dir que s’ha d’evitar "l’abús" de la tecnologia i sensibilitzar les famílies.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se