Els paràsits al fang generen els primers casos de gastroenteritis
Inundaciones en la urbanitzación La Móra de Tarragona /
Set dies després de la catàstrofe, vivint en espais amb fang, aigües estancades i residus, té els seus efectes en la salut de la zona zero. A Paiporta i Benetússer s’estan registrant diversos casos de problemes intestinals; encara no de la magnitud per rebre la catalogació de brot. Segons l’OMS, això requereix l’aparició de diversos quadros durant dos o tres dies consecutius al mateix lloc. A Sanitat, de moment, no n’hi consta cap; però sí que reconeix atenció a casos aïllats.
"No s’ha de crear alarma, però és millor prevenir i informar la gent". Són paraules de Dolores Bargues, catedràtica de Parasitologia a la Universitat de València, que demana precaució amb les ferides sense desinfectar, el contacte del fang amb boca i ulls i el consum d’aigua o aliments en mal estat. "Si no hi ha un bon rentat del fang abans de menjar o no rentem correctament els aliments; el risc és més gran", reconeix. En alguns municipis, aquesta circumstància pot ser més complexa. A Calicanto, l’aigua ahir no era potable. De fet, el grup d’experts de Salut Pública està "realitzant una vigilància continuada de les aigües als municipis afectats".
- Grans ciutats Un xinès que viu a Barcelona explica les diferències que veu amb Madrid: "Es respira un ambient trist..."
- Turisme El poble més bonic del món és a Catalunya, segons l'Organització Mundial del Turisme
- Escacs El prodigiós adolescent indi
- Mobilitat interurbana El pla més complicat de Rodalies
- EFEMÈRIDE El metro celebra 100 anys amb visites a estacions fantasma
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Illa contraposa un "finançament solidari" a la "deslleialtat fiscal"
- Els barons del PP qualifiquen de "pedaç" la condonació
- No és país per a pactes
- En clau europea Pacte amb clarobscurs