Uns 460.000 vehicles sortiran aquest cap de setmana de l’àrea metropolitana

La mobilitat es pot complicar al llarg de l’AP-7 i de la C-35 per la coincidència amb el Gran Premi de F1 al Circuit de Catalunya.

Uns 460.000 vehicles sortiran aquest cap de setmana  de l’àrea metropolitana

Agencias

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Alta mobilitat a les carreteres catalanes a partir d’avui i fins dilluns vinent coincidint amb la revetlla de Sant Joan. El Servei Català de Trànsit (SCT) estima que uns 460.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona a partir de les tres d’aquesta tarda i fins dissabte al migdia. L’operació tornada de dilluns es desenvoluparà pràcticament durant tota la tarda i s’esperen que tornin 280.000 vehicles.

Les màximes afluències de vehicles es concentraran a l’AP-7 i a les carreteres de la costa, ja que moltes persones aprofitaran per anar a destinacions de platja coincidint amb el bon temps.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va alertar que la mobilitat pot incrementar-se en alguns punts perquè coincideix amb la celebració del Gran Premi de F1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló. Així, s’espera més intensitat a l’AP-7 i la C-35 demà i diumenge al matí i per això Trànsit establirà un operatiu especial de trànsit, amb carrils addicionals i restriccions de camions pesants, a més de separar l’afluència de cotxes segons els aparcaments que venen marcats amb l’entrada. De tota manera, la recomanació per als assistents al GP de fórmula 1 és que utilitzin el transport públic.

Trànsit també ubicarà carrils addicionals en altres punts de l’AP-7 avui i demà amb una velocitat màxima de 100 km/h. Patrulles de Mossos d’Esquadra i un helicòpter controlaran aquests punts viaris.

Notícies relacionades

Més radars

En l’operació tornada de dilluns s’instal·laran més de 80 quilòmetres de carrils addicionals per tornar a l’àrea metropolitana a l’AP-7 nord entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l’AP-7/ B-3 entre Vilafranca i Molins de Rei i a la C-32 nord, entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat, amb les mateixes limitacions de velocitat que en l’operació sortida (100 km/h). A més, dilluns hi haurà restricció per als vehicles pesants en tot el tram de l’AP-7.