Dispositiu especial

Els Mossos augmentaran per Sant Joan la vigilància en zones d’oci

Més de 4.000 agents patrullaran en festes, sortides de discoteques i en les rutes cap al transport públic. L’operatiu incidirà especialment a combatre les agressions sexuals.

Els Mossos augmentaran per Sant Joan la vigilància en zones d’oci
2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Els Mossos d’Esquadra tenen a punt un dispositiu especial per a la celebració de la revetlla de Sant Joan a tot Catalunya aquest cap de setmana amb l’objectiu de garantir la seguretat per la previsió de concentracions multitudinàries en espais públics. El dispositiu incidirà especialment a combatre les agressions sexuals, segons va detallar ahir el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que va destacar la importància de planificar aquestes rutes segures.

Així, s’han planificat itineraris segurs a les zones d’oci nocturn i al seu recorregut cap als transports públics per protegir víctimes potencials i identificar sospitosos. Tant a les sortides de locals d’oci com a tot el recorregut cap a zones d’estacionament o estacions d’autobús i metro s’incrementarà el patrullatge policial, tant d’uniforme com de paisà. Aquest desplegament es farà en col·laboració amb les policies locals per oferir assistència immediata a possibles víctimes i detenir els agressors. A més, es pretén aconseguir un efecte dissuasori.

Per millorar la coordinació, els agents estaran presents als punts liles d’informació col·locats a cada festa i contactaran amb representants del sector de l’oci nocturn perquè estiguin previnguts contra "actituds masclistes i comportaments sexistes" en espais públics i privats.

1.106 controls en carreteres

El conseller va presentar el dispositiu acompanyat pel director general de la Policia, Pere Ferrer; del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort; de la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany; de la directora general dels Agents Rurals, Elisenda Pérez; del director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, i de la directora del 112, Irene Fornós, així com de comandaments de cada un dels cossos operatius.

La Divisió de Trànsit de Mossos realitzarà tasques de control de la circulació i establirà punts de control d’alcoholèmia i drogues per prevenir accidents. Entre avui i dilluns es faran 1.106 controls amb la participació de 1.366 efectius policials. En concret: 315 controls d’alcoholèmia i drogues, 161 controls de seguretat passiva, 203 controls de Premot (motocicletes), 190 controls de distraccions, 158 controls de velocitat i 79 controls de transports.

Notícies relacionades

Diumenge, nit de la revetlla, es faran 75 controls específics de drogos i alcoholèmia amb la participació de 412 agents per tot Catalunya. A més, 2.025 efectius de Mossos participaran de forma específica al dispositiu amb la col·laboració d’uns 2.000 agents de les 217 policies locals.

També els Bombers de la Generalitat reforçaran el personal de guàrdia durant la revetlla. L’any passat van rebre 934 avisos, majoritàriament per atendre incendis urbans i focs de vegetació. Per això, han establert la mobilització preventiva del personal lliure de guàrdia de cara a una possible emergència, principalment en zones amb més volum d’avisos com és l’àrea metropolitana. D’altra banda, uns 400 efectius d’Agents Rurals inspeccionaran la ubicació i col·locació de fogueres i l’ús de material pirotècnic.