Sis platges catalanes reben ‘banderes negres’ dels ecologistes

Sis platges catalanes reben ‘banderes negres’ dels ecologistes

Ecologistas en Acción

1
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

Un total de 48 sorrals d’Espanya han sigut qualificats amb "bandera negra" segons l’informe anual d’Ecologistes en Acció publicat ahir. A Catalunya en són sis. La platja de la Pineda de Vila-seca (Tarragonès), que pateix abocaments crònics de pèl·lets, rep una bandera negra per la "mala gestió dels plàstics contaminants de les indústries petroquímiques". A la província de Tarragona també es posa el focus en la gestió de la Savinosa, on està previst pavimentar un camí.

Notícies relacionades

A Barcelona, una de les platges que han sigut assenyalades és la de les tres xemeneies, a Sant Adrià de Besòs. En aquesta zona es planeja un projecte d’urbanització que els ecologistes rebutgen. L’altra bandera negra a l’àrea de Barcelona no és per a una platja concreta, sinó per a l’"artificialització de les platges del Maresme". També reclamen recuperar el delta de la Tordera.

A Girona es considera un problema l’augment de la contaminació a diverses platges de la Costa Brava per l’augment de la presència de vaixells. A més, es denuncia la platja de la Farella, a Llançà, on s’ha aprovat la construcció de 62 habitatges.