Pederàstia a l’Església

Exalumnes dels Jesuïtes de Casp demanen que l’ordre col·labori amb la policia

El grup exigeix «mesures contundents» per reparar totes les víctimes dels seus professors i emplacen els Mossos, la fiscalia i Educació a «actuar d’ofici».

icoy33281650 jesuitas caspe160322212528

icoy33281650 jesuitas caspe160322212528

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El terratrèmol provocat per l’estrena del documental La fugida –una investigació del periodista d’EL PERIÓDICO Guillem Sánchez que tracta sobre l’encobriment dels abusos sexuals a les escoles jesuïtes– continua sumant rèpliques. Exalumnes de l’escola Jesuïtes Casp de Barcelona apressen l’ordre a entregar davant els Mossos, la fiscalia i la Conselleria d’Educació tota la documentació que tenen sobre les agressions sexuals.

En un comunicat fet públic ahir, el col·lectiu –molt crític amb la investigació i el procés de reparació que estan portant a terme els jesuïtes– també considera "imprescindible" que la policia catalana, el Ministeri Públic i el Govern català "actuïn d’ofici" davant els abusos comesos a l’escola religiosa.

Notícies relacionades

Amb la majoria de casos prescrits, actualment només es manté obert un procediment a Barcelona per presumptes agressions sexuals comeses al centre docent del carrer de Casp. En concret, el Jutjat d’Instrucció número 7 de la capital catalana tramita una causa contra un exinfermer jesuïta d’aquesta escola, Amado A., pels suposats abusos comesos a cinc exalumnes durant els anys 2000 i 2001, quan les víctimes tenien de 6 i 8 anys, tal com va avançar aquest diari.

L’imputat, que nega tots els fets, continua estant en llibertat i l’orde religiós guarda silenci sobre aquest procés. No és així, en canvi, amb els casos denunciats en el documental La fugida, que explora els abusos dels jesuïtes Lluís Tó, de l’escola Sant Ignasi, i de Francesc Peris, de Casp: en el documental admeten que coneixien les agressions del primer el 1968, i dilluns van informar que en els últims mesos el segon ha confessat haver abusat d’alumnes des del 1972.