SUCCESSOS

Desarticulada la xarxa europea més gran de falsificació de monedes de 2 €

Una operació conjunta de Policia i Mossos d’Esquadra va permetre detenir 10 persones que haurien produït un milió de monedes.

Desarticulada la xarxa europea més gran de falsificació de monedes de 2 €

GERMÁN GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Es tracta del taller de fabricació de monedes falses de dos euros més gran d’Espanya i el més actiu d’Europa en els últims 10 anys. La banda criminal investigada per la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra, formada per ciutadans d’origen xinès, va arribar a introduir unes 100.000 monedes falses al mercat espanyol i unes 400.000 en la resta d’Europa, totes amb un valor de dos euros. Per a això utilitzaven principalment comerços, casinos i màquines escurabutxaques. És el resultat d’una operació conjunta entre els dos cossos policials, coordinada per Europol, que va culminar amb la desarticulació a Toledo d’aquest important taller de fabricació de monedes falses de dos euros.

Notícies relacionades

La investigació va començar el 2018 i els agents van assenyalar que han tingut molta dificultat per aconseguir resultats pel caràcter hermètic de la banda. En aquest sentit, Mossos i Policia van remarcar que existia una nul·la capacitat per rastrejar l’origen dels materials utilitzats per falsificar. També van destacar l’alta mobilitat dels tallers de fabricació.

L’operació va acabar amb 10 detinguts i el desmantellament de dos tallers de fabricació de moneda falsa: un a Barcelona el 2021 i l’altre en un municipi de Toledo en el qual es van instal·lar maquinàries per crear aquestes monedes falses. El setembre del 2018, els investigadors van trobar el rastre d’una banda criminal que produïa i distribuïa monedes de 2 euros falses al centre de la Península a partir de trobar peces similars fins al 2021.