PER ADDICTIVA

La UE amenaça de suspendre TikTok Lite, que paga per veure vídeos

La UE amenaça de suspendre TikTok Lite, que paga per veure vídeos
1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Comissió Europea torna a obrir un segon procediment contra TikTok. Brussel·les considera que l’empresa podria haver infringit la llei de serveis digitals (DSA en les seves sigles en anglès) al posar en marxa l’aplicació TikTok Lite a França i Espanya, el programa de recompenses que permet als usuaris guanyar punts mentre es realitzen determinades tasques com veure vídeos, sense portar a terme prèviament un informe d’avaluació de riscos amb mesures per mitigar qualsevol possible problema sistèmic sobre les noves funcionalitats.

L’Executiu comunitari també ha comunicat a TikTok la seva intenció d’imposar mesures provisionals amb la suspensió del programa de recompenses a l’espera de l’avaluació de la seva seguretat, al considerar que existeixen riscos de danys greus per a la salut mental dels usuaris. Abans de fer el pas, no obstant, Brussel·les ha donat de termini a l’empresa fins demà perquè presenti arguments en la seva defensa que la Comissió avaluarà acuradament.

Evitar addiccions

Notícies relacionades

Segons Brussel·les, el Lite podria ser "tan tòxic i addictiu com els cigarrets". Així que, "llevat que TikTok aporti proves convincents de la seva seguretat, cosa que no ha fet fins ara, estem disposats a activar les mesures provisionals de la llei de serveis digitals, inclosa la suspensió de TikTok Lite, que sospitem que podria generar addicció", va advertir ahir el comissari d’indústria, Thierry Breton. "No escatimaríem esforços per protegir els nostres fills", va afegir.

A Brussel·les li preocupa que s’hagi posat en marxa el programa Task and Reward Program de TikTok Lite, que permet als usuaris guanyar punts mentre porten a terme determinades tasques a TikTok sense una avaluació prèvia i diligent dels riscos que comporta.

Temes:

TikTok