La abogada de Dani Alves, Inés Guardiola, llegando al centro penitenciario Brians 2

La abogada de Dani Alves, Inés Guardiola, llegando al centro penitenciario Brians 2 / ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exjugador del FC Barcelona i de la selecció brasilera Dani Alves, empresonat des del mes de gener passat per la presumpta agressió sexual a una jove de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona, ha canviat d’advocat. A partir d’ara, es farà càrrec de la seva defensa l’advocada Inés Guardiola Sánchez, doctora en Dret Penal per la Universitat de Barclona. La lletrada substitueix Cristóbal Martell, considerat una de les togues d’or de l’advocacia, que durant els últims mesos s’ha encarregat de la representació de l’exfutbolista.

El procés judicial es troba en aquests moments a l’Audiència de Barcelona, perquè el tribunal que correspon conclogui el sumari i la fiscalia i les acusacions puguin presentar els seus escrits d’acusació. Després d’això, li tocarà el torn a la defensa, per tant a la nova lletrada de l’astre brasiler.

Despatx propi

Inés Guardiola (Barcelona, 1981) compta amb despatx propi. És llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, ha cursat el màster en Dret Penal i Ciències Penals, i és doctora per la Universitat de Barcelona. En l’actualitat és secretària tresorera de la Comissió de Dret Penitenciari i de la Comissió de Drogues del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i exerceix de professora associada de Dret Penal a la Universitat de Barcelona. També imparteix classes de Dret Penal Econòmic a la Universitat Abat Oliva i periòdicament dicta conferències. Els seus companys la defineixen com una advocada tècnica i professional.

Al finals del mes de juliol passat i després de més de sis mesos d’investigacions, la jutge d’instrucció del cas, Concepcion Canton Martín, va processar Alves per un delicte agressió sexual amb accés carnal (violació). Els fets investigats van passar el 30 de desembre passat en un diminut lavabo del reservat de la discoteca Sutton de la capital catalana.

«Prou indicis»

Notícies relacionades

En aquell moment, la magistrada va argumentar que existeixen indicis «racionals suficients» contra ell per enviar-lo a judici. La jutge, així mateix, ha imposat al jugador una fiança de 150.000 euros no per sortir de presó, sinó per pagar una eventual indemnització –elevada per als estàndards judicials. Els forenses, a més, han dictaminat que la víctima «compleix els criteris d’un trastorn d’estrès posttraumàtic» d’«intensitat elevada», «amb repercussió funcional i deteriorament en diverses àrees de funcionament» que es poden relacionar «significativament» amb els fets denunciats.

La defensa va decidir no recórrer la interlocutòria per accelerar el judici, que podria celebrar-se a finals d’aquest any o a principis del pròxim. Tant la jutge com l’Audiència de Barcelona va confirmar en dues ocasions l’empresonament de l’astre brasiler que, en la seva última declaració, va assegurar que l’esdevingut al local d’oci va ser sexe consentit.