El val escolar serà finalment de 60 euros i arribarà a tota l’ESO

Les famílies podran bescanviar els vals a qualsevol dels establiments comercials adherits a la campanya per comprar material escolar.

Vídeo: El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern va aprovar ahir la segona edició del "val escolar", un xec que s’enviarà aquest estiu a les famílies catalanes per comprar material escolar per al curs vinent, "amb l’objectiu de continuar oferint un escut econòmic i social per pal·liar l’increment de preus", argumenten des de Palau. La iniciativa, la gestió de la qual l’any passat va estar envoltada de polèmica, ha anat canviant amb el pas dels mesos i presenta novetats importants. Aquí va una petita guia per no perdre’s.

¿A qui va dirigit?

El curs 2024-2025 podrà fer ús del xec escolar tot l’alumnat d’educació primària i, per primera vegada, el d’educació secundària obligatòria (ESO) de tots els centres públics i concertats de Catalunya. A més, també s’hi inclourà l’alumnat dels centres d’educació especial i dels cicles formatius de grau bàsic.

¿De quants diners serà?

Finalment, segons l’aprovat pel Govern aquest dimarts, el xec serà de 60 euros per alumne, tant en primària com en secundària, i es rebrà en dos xecs de 30 euros.

¿En què ES pot gastar?

Les famílies podran bescanviar els vals a qualsevol dels establiments comercials adherits a la campanya per a la compra de material escolar –de llàpissos, motxilles o calculadores a llibres de text, de lectura o jocs educatius"–. I com a novetat, l’any vinent, després de les crítiques d’aquest curs, podran cedir-los als centres educatius i restar-ne el valor a la quota de material.

¿Com i quan ES pot activar?

La distribució dels vals es farà com el curs passat, en dos vals per alumne. Aquest any, com que s’ha reduït de 100 a 60 euros el valor total per nen, es farà, en comptes d’en dos vals de 50, en dos vals de 30 euros. Aquests s’enviaran a les famílies per correu postal i hauran d’activar-se a través de la plataforma valescolar.cat. Els vals podran bescanviar-se fins al 30 de novembre del 2024.

Notícies relacionades

¿Quants alumnes SE’N podran beneficiar?

Amb les novetats d’aquest curs, als gairebé mig milió d’estudiants que l’han rebut –quan es va aplicar només a primària–, s’hi sumaran uns 330.000 alumnes de secundària obligatòria. En total, el nombre de beneficiaris serà de prop de 790.000 persones.