Un home mata a ganivetades el fill de 5 anys i fereix la seva dona

Segons els investigadors dels Mossos, el pare, que va ser detingut, va atacar primer el nen, mentre dormia, i després va carregar contra la dona, que es va poder defensar i va demanar ajuda.

Un home mata a ganivetades el fill de 5 anys i fereix la seva dona

GERMÁN GONZález

4
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home per presumptament haver assassinat el seu fill de 5 anys i ferir greument la seva dona, de 28, en una vivenda de Bellcaire d’Empordà (Baix Empordà) dimarts a la matinada. Els va atacar amb una navalla: primer al menor i després a la seva parella, segons fonts de la investigació. La policia creu que el sospitós va voler assassinar-los a tots dos, però que ella es va defensar i va aconseguir demanar ajuda.

Després del crim, el pare, de 27 anys i nacionalitat espanyola, va fugir per una zona boscosa, per la qual cosa els agents van muntar un dispositiu de recerca. El van atrapar hores després sortint d’Albons, una localitat pròxima, amb taques de sang a la roba. En el registre, els agents van trobar una navalla amb què presumptament va cometre el crim. La dona, de 28 anys, es troba greu a l’Hospital Josep Trueta de Girona, però fora de perill. Va ser ella qui es va poder escapar del seu agressor malgrat les ferides i avisar un veí que va trucar a emergències. Els Mossos van rebre l’avís passades les cinc de la matinada.

A més d’efectius policials, tres ambulàncies van acudir a la vivenda, al carrer de Ter Vell de Bellcaire d’Empordà. Els sanitaris no van poder fer res per salvar la vida del nen, que estava greument ferit, i van portar la dona a l’hospital.

No constaven antecedents

La comissió judicial del Jutjat d’Instrucció número 1 de la Bisbal, formada per la jutge, el fiscal, el forense i la lletrada de l’Administració de Justícia, va procedir ahir a l’aixecament del cadàver. Feia quatre anys que la parella residia en aquest domicili, i de fet el sospitós té família en aquest municipi. En les últimes setmanes sembla que existia un distanciament entre tots dos. Ella havia comentat al seu entorn que volia deixar la relació, ja que la convivència s’havia tornat insostenible per l’addicció a la droga del sospitós. Quan va ser detingut, l’home va dir que "havia perdut el cap", segons indiquen fonts de la investigació.

La policia considera que es tracta d’un nou cas de violència masclista, ja que el sospitós va intentar acabar amb la vida de la seva parella, a més de matar el seu fill. Per això tot apunta també a un nou cas de violència vicària.

Pel que sembla, l’home va acabar la seva jornada laboral de matinada en una empresa de metal·lúrgia i va arribar a casa. La mare i el fill dormien. Primer va atacar el nen al llit, i després, a la seva dona, que es va despertar a conseqüència de l’agressió del nen.

En declaracions als mitjans, l’alcalde de Bellcaire d’Empordà, Josep Molinas, va explicar que el poble està "consternat" pel crim i que l’ajuntament ha activat els protocols per oferir atenció psicològica a la família i a l’entorn de la víctima. També hi ha psicòlegs atenent els companys d’escola del menor assassinat. També va assenyalar que no consten als serveis socials del municipi "cap notícia" sobre antecedents de maltractament en la parella. L’ajuntament va convocar ahir tres dies de dol i un minut de silenci de repulsa.

Es tracta del segon crim masclista a Catalunya en només dos dies. Dilluns passat un home va matar i va esquarterar la seva exparella en una vivenda d’Amposta. Després de la seva detenció, ahir va passar a disposició judicial.

Reaccions de condemna

El crim de Bellcaire d’Empordà va provocar nombroses reaccions de condemna. La ministra de Sanitat, Mónica García, va assegurar a TVE que és necessari lluitar contra l’"horror descarnat de la violència masclista", així com contra el "negacionisme". Va destacar que "com a societat i com a Govern hem de donar una resposta inequívoca a una violència que continua tenint lloc al nostre país i hem de ser absolutament implacables amb això". També va afegir que la violència vicària és "el dolor més gran que es pot infligir" i va insistir que cal "posar punt final a una violència masclista estructural" en la societat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la ministra d’Igualtat, Ana Redondo, va anunciar que el Govern reforçarà els mecanismes de protecció i farà un diagnòstic del problema amb l’objectiu de fer front a "aquests fets abominables". També la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va voler expressar el seu "dolor i ràbia immensa" davant aquest cas.

Aquest 2024 està sent tràgic quant a la violència vicària. A principis d’any, un home va matar els seus fills, de 7 i 10 anys, en una vivenda a Barcelona i després es va suïcidar. I el 17 de març, un home va assassinar les seves dues filles a Almeria. Tres casos en només tres mesos i cinc nens assassinats.

Temes:

Girona Govern