VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut per matar i esquarterar la seva ex a Amposta

L’agressor, de 47 anys, tenia una ordre d’allunyament de la dona, de 34 anys, i antecedents per haver-la atacat en altres ocasions.

Detingut per matar i esquarterar la seva ex a Amposta

Germán GOnzález

2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Nou crim masclista a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort violenta d’una dona de 34 anys a Amposta (Montsià) presumptament en mans de la seva exparella, que la va esquarterar. Part del cadàver es va trobar ahir al migdia en un domicili de la víctima, al carrer Xile de la localitat, mentre que la resta estava en contenidors que els agents van precintar.

L’agressor, de 47 anys, va quedar detingut pel crim, segons fonts de la investigació. Pel que sembla, després de l’assassinat el sospitós va explicar els fets a un conegut, que va alertar la Policia Local d’Amposta. Els agents municipals van localitzar parts del cos esquarterat dins del domicili i van avisar els Mossos. Després, efectius de la Policia Local van detenir el sospitós, que va confessar el crim. Les mateixes fonts remarquen que l’arrestat tenia una ordre d’allunyament de la víctima. A més, té nombrosos antecedents, alguns de relacionats amb la víctima, a la qual havia agredit en diverses ocasions.

Els Mossos d’Esquadra, a través de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Terres de l’Ebre, s’ocupen de les indagacions per determinar les causes de la mort violenta així com el temps que la víctima feia que era morta, que podria ser diversos dies. El jutjat de guàrdia d’Amposta va ordenar el secret de les actuacions i a última hora de la tarda va completar l’aixecament del cadàver.

Sisena mort aquest any

Notícies relacionades

En cas de confirmar-se aquest nou crim masclista, seria la sisena mort per violència de gènere a Catalunya des de principis del 2024. Quatre dones més i un menor han mort en mans de les seves parelles, exparelles i altres familiars a la comunitat. És el cas de la Laila, una veïna d’Olot de 37 anys que va ser assassinada al febrer per la seva parella, o la Fátima, 44 anys, que va ser trobada en una zona rural de Torroella de Montgrí morta en mans del seu company sentimental.

A mitjans de març, un home va matar la seva mare i el seu pare abans de suïcidar-se a Molins de Rei. La dona va ser trobada al domicili familiar al districte de Sant Martí a Barcelona. Se la considera un feminicidi o crim de violència masclista de moment, ja que va morir en mans del seu fill, un home. Igual passa amb N., la menor de 7 anys que va morir, igual que el seu germà X., de 10 anys, presumptament assassinada del seu pare a principis del gener passat en una vivenda a Barcelona, en un cas de violència vicària.