Un dels imputats tenia relació amb un narco italià

Els agents dels Mossos van trobar al domicili d’Albert B. uns documents sobre un suposat pla de blanqueig de diners.

Un dels imputats tenia relació amb un narco italià

J. G. Albalat

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos relacionen un dels investigats per l’assassinat del Pol a les Borges Blanques, Albert B., no només amb la plantació de marihuana que s’amagava a la casa on es va cometre el crim, sinó també amb la mort i desaparició del jove. Segons el sumari a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, els agents han establert una connexió italiana en el tràfic de drogues al vincular-lo amb un clan de narcos d’aquest país. Albert B., després de ser buscat per la policia durant vuit mesos i entregar-se finalment a comissaria, va ingressar a la presó el 25 de juny del 2022, tot i que, posteriorment, se’n va decretar la llibertat. El jutjat li va atribuir, al ser empresonat de manera indiciària, un delicte d’homicidi i un altre de tràfic de drogues.

Registre a Barcelona

Durant la recerca, el 22 de desembre del 2021, mesos després de la desaparició del Pol, els Mossos van escorcollar la residència d’Albert B. a Barcelona. L’atestat policial assenyala que els agents van intervenir documentació que, després d’analitzar-la, podria estar relacionada amb la plantació indoor de cultiu de marihuana en què Albert B. i un altre soci haurien invertit 35.000 euros cada un, amb uns guanys anuals nets de 55.000 euros. En el material trobat en aquest pis també es detallava tant un entramat empresarial com diferents opcions sobre títols d’immobles i societats estatals i d’Andorra. La policia assenyala que la finalitat era poder blanquejar els diners obtinguts de la plantació de marihuana i buscar altres finques per poder instal·lar-hi més plantacions.

Notícies relacionades

Els Mossos van estirar el fil fins a vincular Albert B. amb la italiana Giulia C., detinguda l’abril del 2021 a la frontera franco-espanyola amb 18 quilos de marihuana i 7 de resina de cànnabis. La droga es mantenia oculta al vehicle en què viatjava i del qual era titular la mare d’Albert B. Giulia C., segons els informes policials, està relacionada amb el també italià Steven C. i el germà d’aquest, Adam, tots dos amb nombrosos antecedents per tràfic de drogues. Aquests dos germans es podrien correspondre amb els "Steven i Adam" que apareixen a les anotacions dels documents analitzats.

Els investigadors van constatar que Albert B. havia viatjat diverses vegades a Itàlia. Els Mossos afirmen que aquests desplaçaments podrien tractar-se de trajectes per "fer gestions o negocis per introduir grans quantitats de marihuana a Itàlia". Els Mossos indiquen en els atestats que Albert B. no tenia llavors una feina coneguda i mantenia un alt nivell de vida, segons els seus familiars, extrem corroborat pels agents amb les dades del lloguer de vehicles de luxe i la roba de primeres marques trobada en l’escorcoll de la seva vivenda. Normalment pagava en metàl·lic. La policia no descarta la participació d’aquest investigat en "una xarxa internacional de distribució de droga".