D’equips de gestió de conflictes a prejubilacions

D’equips de gestió de conflictes a prejubilacions

ACN

1
Es llegeix en minuts

La conselleria de Justícia ha pres una bateria de mesures arran de l’assassinat de Núria L., cuinera de la presó de Mas d’Enric, com el reforç de la vigilància als tallers i a les cuines, però també té previst posar en marxa altres iniciatives amb les quals pretén, segons les seves paraules, "fer un salt qualitatiu del sistema en matèria de seguretat" i reduir les incidències i agressions dels reclusos als funcionaris.

Notícies relacionades

Una de les iniciatives que ja s’han desplegat és la incorporació de 111 professionals especialitzats en prevenció i gestió de conflictes als centres penitenciaris, que intervindran en casos especialment greus i violents. Aquests efectius s’incorporen amb un programa temporal de 20 milions d’euros. L’objectiu és consolidar-lo.

Alhora, el departament té previst un augment de la plantilla per reforçar la presència dels treballadors en els centres, "condició imprescindible per incrementar la seguretat", segons Justícia. En concret, s’ampliarà el personal en 407 persones. També es crearan unitats d’intervenció especialitzades per a interns amb problemes d’adaptació en els mòduls ordinaris, i es prioritzarà la jubilació anticipada dels empleats de les presons en les negociacions entre els governs català i espanyol, amb l’objectiu de rejovenir la plantilla. La idea és crear un cos propi de professionals penitenciaris i la constitució d’una escola d’execució penal per millorar la formació.