L’Urdangarin de Norma Duval

Matthias Kühn (Empresari)

L’Urdangarin de Norma Duval

per pilar garcés

4
Es llegeix en minuts
Pilar Garcés
Pilar Garcés

Periodista

ver +

Alguna cosa passa si en el transcurs d’una entrevista pactada amb una revista del cor amb el feliç motiu d’un casament, la núvia esmenta Hisenda. Novembre del 2022 al poble suís de Gstaad, lloc idíl·lic on se citen els milionaris de mig món per disfrutar de les seves vacances d’hivern. S’acaben de casar després de 13 anys de relació la vedet Norma Duval (67) i l’empresari Matthias Kühn (66) davant de només dos testimonis: una magistrada per part de la contraent i l’advocat i home de confiança del nuvi. Els tres fills d’ella, les nebodes a les quals va criar després de morir la seva mare i els dos d’ell no han pogut quadrar agendes. ¿Però aquests no havien trencat? Sí, dues vegades. Però havien tornat sis mesos enrere i es van comprometre.

Així ho va relatar la mateixa artista a la revista ¡Hola!: "Ara ja tot és tranquil·litat per als dos, per al nostre futur junts. Per això me’n vaig a viure amb el meu marit a Suïssa, tot i que estaré molt a Espanya. No m’escaquejaré d’Hisenda perquè faré les meves declaracions com a no resident i pagaré aquí per no tenir problema, però, lògicament, el meu lloc és a Suïssa amb el meu marit". Gran aclariment no sol·licitat. Aquests dies, el matrimoni està a la palestra per la investigació judicial d’un entramat d’empreses del magnat per eludir presumptament el pagament d’impostos per un import de 13 milions d’euros. La querella de la Fiscalia Anticorrupció per alçament de béns, insolvència punible i estafa processal inclou Duval a títol lucratiu, com a possible beneficiària d’un tràfec d’actius (almenys 300.000 euros entregats directament) que han pogut deixar empremta en nombrosos reportatges en paper cuixé. Un altre sumari entretingut a l’altura del protagonitzat per la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin.

La relació entre l’alemany d’Hamburg i la barcelonina va ser un xoc de trens de personalitat, poder i fama. Tots dos vinculats a Mallorca des de la infantesa, mai s’havien conegut a l’illa on ella sempre ha tingut casa i ell negocis immobiliaris, si aquesta paraula serveix per incloure l’activitat que ha convertit l’illa en la segona residència de l’Europa rica. Imprescindible des de la seva arxiconeguda marca Kühn&Partner amb una vintena d’oficines abans de la crisi del maó per entendre la protodissolució de la idiosincràsia local a base de vendre propietats a germànics, es vantava de rebre compradors tan famosos com ansiosos, fins i tot els dissabtes a la nit. Entre els seus clients, també Adolfo Suárez, Sara Montiel i Florentino Pérez. Entre els seus amics, Paris Hilton, Michael Douglas o Boris Becker. "Totes les cases de Mallorca estan en venda, tret de Marivent", va dir al periodista Matías Vallés en una entrevista el 1997. El seu empori de luxe incloïa l’illa privada de Tagomago, a Eivissa, on portaria a terme obres il·legals per les quals va ser condemnat a sis mesos de presó i una multa. Va ser allà on va conèixer Norma Duval.

Ella liquidava un divorci turbulent del seu segon marit, el productor José Frade, i per treure-la del pou el propietari d’¡Hola! li va proposar un reportatge sobre la seva nova vida de soltera a Tagomago, publicitant alhora l’impressionant enclavament com a destí d’elits necessitades de privacitat. L’enamorament es va produir quan va veure el ben plantat Kühn descendir de l’helicòpter, un gegant ros i bregat de qui ja no se separaria, i amb qui ha compartit centenars d’aparicions públiques, alfombres vermelles i entrevistes exclusives. Un home hiperactiu i irresistible conegut per les seves arrencades de mal geni que es manté en una excel·lent forma física gràcies a una assídua pràctica d’esports. Només li va fallar la memòria quan recentment funcionaris de l’Agència Tributària que van escorcollar la seva casa de Mallorca per apoderar-se del contingut dels seus ordinadors li van sol·licitar les contrasenyes. No les va recordar.

Notícies relacionades

Trenta vil·les de luxe

La investigació en curs ha vingut a enfosquir l’alegria que es va emportar la parella fa unes setmanes, quan el Tribunal Suprem va donar la raó a l’empresari en el seu llarg litigi contra la desclassificació dels terrenys on pensava construir la urbanització Muleta II en el municipi mallorquí de Sóller. El Govern balear l’haurà d’indemnitzar amb 96 milions d’euros per impedir-li aixecar 30 vil·les de luxe en un paratge que va declarar espai natural, un pessic que desquadra els comptes públics, tal com va reconèixer la presidenta balear, Marga Prohens. "Ho celebrarem en gran", va assegurar l’antiga musa del PP a Vanitatis. "Ha sigut una travessia pel desert amb un patiment per a Matthias i per a tots nosaltres que no es paga amb diners". És un dir.