Petició de l’acusació

L’acusació alerta del risc de fuga d’Alves per les seves 14 empreses

La fiscalia segueix reclamant 9 anys de presó, i l’advocada de la víctima, 12 anys

L’advocada de la víctima reitera en el seu recurs contra la posada en llibertat la capacitat econòmica del jugador, que té diverses empreses al Brasil.

L’acusació alerta del risc de fuga d’Alves per les seves 14 empreses

J. G. ALBALAT GERMÁN GONZÁLEZ

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

L’advocada de la víctima de Dani Alves, la lletrada Ester García, alerta en el seu recurs en contra de la llibertat amb fiança del jugador que persisteix el risc de fuga per la capacitat econòmica del futbolista i perquè al Brasil hi ha un total de 14 empreses creades entre el 2019 i el 2022 en les quals el jugador consta com a titular o administrador.

Al seu parer, la constitució de 14 empreses en només quatre anys revela la situació financera real de l’astre brasiler, tot i que s’intenti minimitzar perquè estan creades amb moneda brasilera, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Aquest és, segons ella, un indicador determinant de l’alta probabilitat de la intenció de l’esportista –condemnat a quatre anys i mig de presó per violar una noia a la discoteca Sutton– de tornar al Brasil, ja que, altrament, afirma la lletrada, la principal seu de les seves empreses s’ubicaria a la ciutat on resideix: Barcelona.

Es tracta d’un dels arguments que esgrimeix l’advocada per demanar la revocació de la decisió de la Secció 21 de l’Audiència de Barcelona d’alliberar el jugador, una postura que també ha sigut plantejada per la fiscal del cas, Elisabet Jiménez. Alves va sortir de la presó de Brians 2, a Sant Esteve de Sesrovires, dilluns a la tarda, després de dipositar en el compte judicial el milió d’euros que li van imposar els magistrats. Després de deixar la presó, va anar directament a casa seva, a Esplugues de Llobregat. Precisament, la possessió d’aquesta vivenda és un altre dels punts recollits en el recurs.

El futbolista és propietari de la casa per meitats proindivises juntament amb la seva exdona, segons detalla l’advocada de la víctima. El 2010, l’immoble va ser adquirit per cinc milions d’euros, tot i que la defensa del jugador va sostenir en la vista breu en la qual es va decidir la llibertat del futbolista que estava gravada per una hipoteca a la qual el processat no ha pogut fer front. De l’escriptura de compravenda que figura a les diligències judicials, incideix el recurs, es desprèn que va ser adquirida sense préstec hipotecari i que es va entregar l’import total mitjançant cinc xecs nominatius.

La gravetat del delicte

Notícies relacionades

L’acusació particular posa èmfasi que la pena imposada al jugador –de quatre anys i mig de presó (la sentència està recorreguda per tots)– no exclou ni la gravetat del delicte pel qual ha sigut condemnat Alves, ni la gravetat de la pena que se li podria imposar en un futur: la fiscalia continua reclamant nou anys de presó, i l’advocada de la víctima, 12 anys. La defensa, que també ha recorregut, continua afirmant que l’exjugador del FC Barcelona és innocent i en torna a sol·licitar l’absolució.

Per la seva banda, la representant de la denunciant recorda que, durant la instrucció, la mateixa Audiència de Barcelona havia confirmat la presó preventiva i estima que les circumstàncies de llavors són les mateixes, tret que el jugador ha sigut condemnat a quatre anys i mig de presó, una pena que no pot ser objecte de suspensió si fos ferma. El tribunal haurà de decidir.