sanitat

Augmenta la demanda d’inseminació artificial entre dones solteres

zentauroepp11083223 macro   inseminacion artificial banco de semen180702124218

zentauroepp11083223 macro inseminacion artificial banco de semen180702124218

1
Es llegeix en minuts
Arancha Tejero

Cada vegada són més les dones que decideixen ser mares en solitari i recorren a la inseminació artificial amb semen de donants per aconseguir-ho. De fet, junt amb les dones amb parella del mateix sexe, són les principals receptores d’aquesta tècnica de reproducció assistida que es fa a l’Hospital Matern Infantil de Màlaga. "De les 200 inseminacions artificials que vam fer l’any passat, 140 van ser de parelles de dones o de dones soles i 60 de parelles heterosexuals", assenyala Ana Ruiz, metge del Laboratori de Reproducció Humana Assistida.

L’especialista assegura que en les últimes dues dècades les inseminacions amb un banc de semen s’han duplicat i han passat de ser una cosa més aviat testimonial a ser una tendència creixent. "Quan jo vaig començar en la unitat de reproducció assistida l’any 2000 l’hospital ni tan sols tenia contractat el banc de donants perquè no es feien inseminacions amb semen de donants. No obstant, ara en fem moltíssimes, sobretot en dones solteres i homosexuals", explica l’especialista.

Notícies relacionades

En el cas de les parelles heterosexuals, la facultativa puntualitza que no solen recórrer a aquesta tècnica ja que aposten en gran manera per la fecundació in vitro, ja que amb aquesta eina tenen més probabilitat d’èxit. "Si no et quedes embarassada de forma natural, amb la inseminació és més difícil perquè la taxa és baixa", afegeix.

Un altre aspecte que destaca la doctora Ruiz és que la inseminació artificial és un servei que cobreix la sanitat pública. "Moltes persones pensen que per ser dona sola o per ser una parella de dues dones no ho cobreix la Seguretat Social. Però és a la cartera de serveis. Si tens menys de 40 anys i compleixes els criteris, tens dret als teus cicles corresponents d’inseminació amb semen de donants", insisteix l’especialista.

Temes:

+Salut