La desmentida i no confirmada rival rural de Kate

La desmentida i no confirmada rival rural de Kate

per JOSEP MARIA FONALLERAS

4
Es llegeix en minuts
Josep Maria Fonalleras
Josep Maria Fonalleras

Escriptor

ver +

Sarah Rose Cholmondeley, nascuda Hanbury, té una germana que es diu Marina. No són aristòcrates de naixement (el seu pare dissenyava pàgines web; la seva mare era dissenyadora, també, en aquest cas, de moda), però sí que pertanyen al que podríem dir la cort dels nobles amics de la reialesa. Almenys per part de l’àvia materna, Elizabeth Lambert, que va ser dama d’honor en el casament d’Isabel II. Tota la vida han mantingut aquest lligam, gràcies a les escoles d’elit i al conjunt d’interseccions que s’estableixen entre els de la classe alta. De tal manera que, ara, totes dues tenen títol nobiliari. Marina Hanbury perquè es va casar amb Edward Lambton, setè comte de Durham, i Rose perquè també va triar el número 7, en aquest cas el de Lord David Rocksavage, setè marquès de Cholmondeley, que s’ha de pronunciar Chumley.

Si reculem fins al 2005, resulta que el setè comte de Durham és propietari d’una mansió barroca a prop de Roma que es diu Villa Cetinale. La germana Rose hi va de tant en tant a passar les vacances. L’entorn és idíl·lic, amb un camí majestuós de xiprers, piscina i no sé quantes coses més. S’hi reuneixen membres de l’alta societat, polítics, models. És aquella cosa tan anglesa de deixar-se anar i gaudir de la vida boja, lluny del règim estricte d’Eton, que és on va estudiar Lambton. Un dia, mentre Kate Moss també corre per la Villa, les dues germanes es fotografien en biquini mentre abracen un home madur. La imatge arriba al Regne Unit i es produeix un cert escàndol, perquè Villa Cetinale ja tenia una certa fama orgiàstica. L’home madur es diu Tony Blair.

Enmig d’aquelles festasses, Rose Hanbury, la nostra protagonista, coneix el marquès, més de 20 anys més gran que ella. Festegen i s’acaben casant i tenen dos fills bessons i, un temps després, una nena. Van a viure a Houghton Hall, a Norfolk, que és un palau edificat per un antecessor del marquès, Sir Robert Walpole, el 1720. Construït a la manera de Palladio, l’arquitecte renaixentista italià, la caseta és majestuosa, enorme i, s’ha de dir, d’un gust exquisit, respectant la simetria italiana enmig de la ruralitat anglesa. A més, la propietat, coneguda pel símbol d’una daina blanca, té uns jardins anglesos memorables i extensos, el Walled Garden. Tot això, avui, es pot visitar. Els marquesos hi viuen la mar de bé (David Rocksavage, el marquès, té un patrimoni estimat d’uns 60 milions de lliures), però es fan un sobresou amb els turistes, que també poden entrar al Model Soldier Museum, la col·lecció de soldats en miniatura més gran del món. Com que tot és tan gran i tan bonic, la marquesa, Rose Hanbury, organitza cada any un esdeveniment musical que no està precisament dedicat a Haëndel, sinó a la techno extravaganza. Poca broma: més de 200 grups en 13 escenaris. És a dir, una mena de Sónar, però als jardins de casa.

Notícies relacionades

Amb tota aquesta exhibició de riquesa i estatus, ara resulta que la pobra Rose ha d’aguantar l’eco de les males llengües que diuen que és (o ha estat) amant de Guillem, príncep de Gal·les,cosa que ella va negar aquest dimarts amb rotunditat, i que tots els obscurs episodis protagonitzats per Kate Middleton (des de l’operació enigmàtica fins a l’enigmàtica recuperació de la cirurgia, des del Photoshop fins a l’última aparició en una agrobotiga de Windsor), tot té a veure amb la constatació de la infidelitat del seu marit. Ja se’n va parlar el 2019 i ara torna a estar de moda fer córrer la brama. Des d’insidioses teories estrambòtiques per internet fins a la conya explícita del presentador i humorista Stephen Colbert, a l’altra banda de l’Atlàntic, que fins i tot fa broma amb la possibilitat que els fills de Rose siguin de Guillem, i no pas del senyor Rocksavage, "que no sembla el nom d’un lord, sinó d’un músic dels Picapedra".

Els matrimonis van ser amics durant uns quants anys. Eren veïns i formaven un grup que es feien dir els Turnip Toffs ("els naps"), que no sé quina gràcia té. Les dues dones eren membres de l’organització benèfica East Anglia Children’s Hospices i Rose fins i tot va convèncer Kate perquè anés d’incògnit a la rave del Houghton Festival. Però el 2019 van deixar de ser amigues i Rose va passar a ser la "rural rival". No es veurien mai més, almenys en públic. Passa, però, que la cort té aquestes coses: el marquès de Cholmondeley, que s’ha de pronunciar Chumley, és qui va dur la corona en la cerimònia d’entronització del rei Carles III, i Lord Oliver, fill de Rose, hi va actuar com a patge d’honor, al costat del príncep Jordi, fill de Kate. És a dir: tot plegat és un embolic.

Temes:

Moda Roma